Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2015

Türkiye MITT Moskova Fuarı'na katılmayı düşünüyor mu?

2 dk okuma

Rusya'dan kendilerine herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını kaydeden Ünal, "Bize müşteri mi yok. Rus gelmezse gelmesin" gibi bir yaklaşım içine girmenin de doğru olmadığını kaydetti. Gelişkin bir alt yapıya sahip Türkiye'nin turistsiz kalması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Mahir Ünal, pazarların çeşitlendirilerek gerek Antalya özelinde, gerekse Türkiye genelindeki sıkıntının aşılabileceğini belirten Mahir Ünal, diğer taraftan Rusya pazarını da kaybetmek istemediklerini ifade etti.

Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre Ünal, krizin nasıl aşılacağı şeklindeki soruya ise şu yanıtı verdi:

''Antalya’nın altyapısına ilişkin İspanya’dan bile insanlar gelip bizim burada otellerimizi inceliyorlar. Burada oluşturulan sistemle ilgili model alıyorlar. Yani şöyle bir uslüp içerisine girip, ‘bize müşteri mi yok, Rus gelmezse gelmesin’ demek doğru bir ifade söylem olmaz. O yüzden bugün attığımız adımlarda öncelikli olarak bir yıl sonra bu sorun çözüldüğünde bizim o pazardaki algımızla ilgili bir sorun oluşmasını istemiyoruz.''

''Gerilimi tırmandırmayacağız çünkü turizm uluslararası ilişkilerde yapıcı rol oynamıştır. Rusya ile olan ilişkilerimizde hem enerji, hem turizm her zaman yapıcı rol oynamıştır. Dolayısıyla hem enerji hem turizm alanında yapılan açıklamaların öncelikli olarak gerilimi tırmandırmaması gerekiyor. Şu anda Rusya’nın hem kendi ülkesine dönük, hem de bağımsız devletler topluluğuna dönük Türkiye karşıtı yürüttüğü bir kara propaganda var. Biz kara propogandaya dönük ülke olarak ciddi tedbirler alıyoruz. Bütün bunları yaparken bir taraftan da sektörün bu işten etkilenmemesi için önlemler alıyoruz''

Turizmcilerin taleplerini önünümzdeki günlerde Bakanlar Kurulu toplantısına taşıyacağını belirten Ünal, acil yapılması gerekenleri bir sunumla kurulda paylaşacağı bilgisini verdi. Şu anda tarifeli seferlerin devam ettiğini ve bir sorun görünmediğini anlatan Ünal, mart ayında Moskova'da düzenlenecek olan MITT Moskova Fuarı'na katılma gündeminin iptal edilmediğini ifade eden Ünla, bu konuda Rusya'dan kendilerine ulaşmış bir bilgilendirmenin de henüz olmadığını anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanı ile bir araya gelen turizmcilerin, bakana 100 maddelik bir talep listesi sunduğu öğrenildi.

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2015
Güncel

Rusya kaybı 9 milyar doları bulabilir!

Rusya ile yaşanan krizi değerlendiren Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ülke ekonomisinin 9 milyar dolarlık zarara uğrayabileceğini söyledi.

Tourism Today haber arşivi 2015
Güncel

Moskova borsası dibe vurdu

24 Kasım'da sınırı ihlal eden Rus savaş uçağının Türk F-16 tarafından düşürülmesinin ardından iki ülke arasında yaşananlar piyasalar tarafından yakından takip ediliyor.