Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2015

Yabancı ziyaretçiler AVM cirolarını arttırdı

2 dk okuma

Her ay düzenli olarak yayınlanan verilerek göre ciro endeksi, Mart 2015 döneminde 2014 Mart ayına göre %13.6 yükselere, 179 puana ulaşmıştır. AVM Endeksi verileri ilk çeyrek bazında da geçtiğimiz yılın ilk çeyreği ile karşılaştırıldığında yüzde 18;4 oranında artış gösterdi. Endeks ilk çeyrekte 167 puana ulaştı.

AVM’lerdeki kiralanabilir alan (m2) başına düşen cirolar Mart 2015’te bir önceki yılı aynı ayına göre 8 puan arttı ve verimlilik m2 başına 636 TL’ye ulaştı. Verimlilik, İstanbul’da 747 TL, Anadolu’da ise 562 TL olarak gerçekleşti.

Çeyrek bazında da m2 başına düşen cirolarda artış yaşandı. AVM’lerdeki kiralanabilir alan (m2) başına düşen cirolar 2015 yılının ilk çeyreğinde 2014 yılı ilk çeyrek verileri ile karşılaştırıldığında yüzde 18,8 artarak 637 puana ulaştı.

Mart ayında en yüksek ciro artışı diğer kategorisinde…

Geçtiğimiz yılın Mart ayı ile karşılaştırıldığında 2015 Mart döneminde kategoriler bazında en yüksek artış yüzde 20 artışla AVM’lerdeki diğer* alanların cirolarında gerçekleşti Geçtiğimiz yılın Mart ayı ile karşılaştırıldığında endeks genel kategoride yüzde 14, Teknoloji kategorisinde yüzde 10, yiyecek kategorisinde yüzde 3, giyim kategorisinde yüzde 1 artış kaydederken, aynı dönemde ayakkabı-çanta kategorisi yüzde 3, hipermarket kategorisi ise yüzde 9’luk düşüş gösterdi.

Ziyaret Sayısı Endeksi

Mart 2015 verilerini bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırdığımızda ziyaret sayısı endeksinin bu dönemde yüzde 1,0’lık bir artış gösterdiğini görüyoruz. Ziyaret sayısı endeksi ilk çeyrek bazında da geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında yüzde 3,9’luk bir artışla 105 puana ulaştı

AVM EndeksiMart 2015 ve ilk çeyrek sonuçlarını değerlendirenAYD Başkanı Hulusi Belgü “AVM endeksi Mart 2015 döneminde bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında yüzde 13,6 oranında arttı. İlk çeyrek verilerine baktığımızda da ciro artışının yüzde 18,4’e ulaştığını görüyoruz. Ciroların yanı sıra AVM’lerde m2 verimliliğinin de artıyor olması insanlarımızın tüketim harcamalarında AVM’lerin birinci tercih olduğunu gösteriyor. Kategoriler bazındaki artışlara baktığımızda da moda ve yiyecek dışı değerlendirebileceğimiz ve yaşam standartlarına hitap eden diğer kategorisindeki ciro artışı AVM’lerin müşterilerimizin günlük yaşamındaki yerini doğrular nitelikte. Bu dönemdeki artışlarda oldukça soğuk geçen kış mevsim şartlarının da etkisini unutmamak gerekiyor” dedi.

KategoriGüncel
Etiketlerİstanbul
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2015
Güncel

Türkiye o listede kaçıncı sırada?

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından açıklanan 2015 Seyahat ve Turizm Rekabet Endeksi'nde ilk sırada İspanya yer alırken, Türkiye listenin 44. sırasında kendine yer bulabildi.

Tourism Today haber arşivi 2015
Güncel

Görevden alındı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda görevli iki başmüfettiş görevden alındı.

Tourism Today haber arşivi 2015
Güncel

Bakanlık yoğun ilgi gösterdi

Arabian Travel Market Fuarı'nda ikili görüşmelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, bu yıl Birleşik Arap Emirlikleri'nden gelecek ziyaretçilerde yüzde 20'lik artış beklendiğini…