Ünlü köşe yazarı Yılmaz Özdil, Youtube’daki kanalında “Kul hakkı enflasyonu” başlığını taşıyan paylaşımında “Türk turizmi şu anda kepaze durumda” dedi.
Paylaştığı video içeriğinde “Bakın kapıda vize veren Yunan adaları, hınca hınç turist dolu. Yunan esnafının kulaklarından para fışkırıyor ama bizim yeryüzü cenneti turizm beldelerimiz sezonun ortasında sinek avlıyor” diye konuşan Yılmaz Özdil, “Temmuz’un ortasına geldik ve 20 Ağustos denince yaz biter ama oteller dolmadı. Sezon ortasında yabancı turistlere yüzde 20 indirim yapmaya çalışıyorlar ama oteller yine dolmuyor. Müşteri sayısı, personel sayısından az olan oteller var. Bu ay sonunda acayip sayıda personel işten çıkarılacak.
Restoran sektörü deseniz ben doğma büyüme Ege çocuğuyum Temmuz ortasında bu kadar boş restoran görmedim. Bir büyük rakıya 2600 Lira yazıyorlar. Markette 700 TL olan şarabı restoranda 3 bin TL yazıyorlar. Millet de keriz değil. ‘Bir lahmacunu bin TL’ye satıyoruz’ diye rüzgar yapıyorlar. İnsanları kazıklamamakla gurur duyan turizm sektörü insanlar tarafından cezalandırılıyor.”
İlgili Haberler

Bakan Ersoy: “Türk milletinin en önemli özelliği vatanına olan bağlılığıdır”
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

34 yolcusu bulunan gezi teknesi alev topuna döndü
Muğla Marmaris ile Yunanistan açıklarında ahşap bir gezi teknesinde yangın çıktı.

Antalya’da Bambus bayramı
Antalya’da kent merkezinde bulunan doğa harikası Bambus plajı, Muratpaşa Belediyesi’nin mücadelesinin ardından halka açıldı.

Adana Demirspor'a İtalya kampı için 'Vize' engeli
Trendyol Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un İtalya'da yapacağı hazırlık kampı 'vize' engeline takıldı. İtalya Konsolosluğu'na tepki gösteren kulüp, kampı Bolu'da yapacaklarını duyurdu.

GlobeMeets B2B Networking 2. yılında 3 kat büyüdü
İlki geçen sene gerçekleşen GlobeMeets B2B Networking Event, geçen sene gerçekleştirdiği başarılı etkinlik sonrası herkesten tam puan aldı.

Vize sorunu istihdamı da etkiliyor
Gemi insanları, dünya ticaretinin can damarı olarak kabul edilen sektörde önemli roller üstlenirken karşılaştıkları çeşitli zorluklarla da dikkat çekiyor.

