Yunanistan'ın İzmir Başkonsolosluğu önceki gün internet sitesinden yaptıkları duyuruda uygulamanın 1 Nisan itibariyle başlayıp 30 Eylül'de sonlanacağını açıkladı.
Açıklamadaşu bilgiler yer aldı."Doğu Ege adalarına (Lezvos/Midilli, Hios/Sakız, Samos, Kos, Rodos, Simi ve Kastellorizo) Kapıda Giriş Vizesi Programı, 1 Nisan 2017 tarihinden, 30 Eylül 2017 tarihine kadar geçerli olacaktır.
Bu program, vize almak zorunda olup gerekli seyahat belgelerini taşıyan, Türkiye'de kanuni şekilde ikamet eden ve Türkiye'den Yunanistan'a giden kişilere özeldir. Daha önceden incelenmesi gereken şahıslar kategorisine ait olan ülkelerinin vatandaşları, bu uygulama dışında kalırlar. Geçen yıl olduğu gibi, Vizeler Kodu'nun öngördüğü kurallara uygun bir şekilde uygulanacak olan vizeler, 1 girişli, sadece Yunanistan için kısıtlı alanda geçerliliği olan, en fazla 15 gün süreli olacaktır. Vize yeni elektronik sistem VIS üzerinden başvuranların biyometrik verilerinin teslim alınması ve başvuruların elektronik kontrolü akabinde verilecektir.
İlgili Haberler

Yunanistan'dan Türk vatandaşlarına 'kapıda vize' uygulamasına devam kararı
Yunan adalarına kısa süreli turistik geziler için Türk vatandaşlarına girişte uygulanan geçici vize sisteminin bir yıl daha uzatıldığı bildirildi.

Turizmciler vize kararına tepkili! "Zamanlama çok manidar"
AB'nin Yunanistan'ın Ege adalarında Türk turistler için 4 yıldır uyguladığı kapıda vize uygulamasını iptal etmesi, Bodrumlu turizmcilerin eleştirilerine neden oldu.

Yunan adaları için kapıda vize uygulaması sona eriyor
Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Yunan adalarına geçişi kolaylaştıran kapıda vize uygulamasına yeni sezon için onay vermedi.

Yunan adaları kapı vizesi uygulaması için son tarih…
Türkiye ile Yunanistan arasındaki normal vize başvurusundan daha az belge gerektiren ancak en fazla tek giriş olarak 7 günlüğüne verilen ‘kapı vizesi’ uygulaması bu yıl 30 Eylül’e kadar sürecek.

Yunanistan "kapıda vizenin" devamından yana
Yunanlı yetkililer, Türk vatandaşlarına "kapıda vize" uygulamasının devam etmesi için elinden geleni yapacağını bildirdi.

İDO vize kararı sonrası Yunan Adaları'na sefer hazırlığına başladı
İstanbul Deniz Otobüsleri'nden (İDO) yapılan açıklamada, Türk vatandaşlar için Yunan adalarına vize uygulamasının kaldırılmasının ardından yeni yılda Ege Denizi'nde Sığacık Teos Marina-Samos…
