Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, darbe girişimi sonrası alınan önlemler kapsamında, kamu görevlilerinden yurt dışı çıkış işlemleri sırasında belge istenmesi zorunluluğunun 15 Kasım günü sona ereceğini açıklamıştı. Yurt dışına çıkacak memurların belge alma zorunluluğu bugün itibarıyla kaldırıldı.
Kurumsan belge alma zorunluluğu, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında, 21 Temmuz 2016 tarihinde uygulanmaya başlanmıştı. Yurt dışına çıkan memurlara, çalıştıkları kurumdan izin belgesi getirme zorunluluğu getirilmişti. Devlet memurları, aldıkları izin belgelerini havalimanlarında ve sınır kapılarında gösterdikten sonra yurt dışına çıkabiliyordu. Son yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında konu, gündeme gelmiş ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ, bu zorunluluğun 15 Kasım itibarıyla kaldırılacağını duyurmuştu.
Bugün yürürlüğe giren değişiklikle ilgili genelge, havalimanlarına ve sınır kapılarına gönderildi. Sabah saatlerinden itibaren yurt dışı işlemleri için havalimanı ve sınır kapılarına gelen kamu görevlilerinden izin belgesi göstermesi istenmedi. Genelge, yurt dışına çıkış yasağı olan ve pasaportunda tahdit bulunan memurları kapsamıyor.
İlgili Haberler

QM Awards heyecanı başlıyor
Turizm sektöründe kalitenin önemini vurgulamak amacıyla GM Turizm ve Yönetim Dergisi tarafından 2010 yılında başlatılan Qm Awards için hazırlıklar başladı.

Erdoğan: "Vize dahil tüm engelleri kaldırmamız gerekiyor"
Vladimir Putin'in resmi daveti üzerine Rusya'nın Soçi kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "100 milyar dolar olarak açıkladığımız hedefimize ulaşmak için iş adamlarımızın önündeki, vize de dahil…

Isadore Sharp: "Turist kanmaz, gerçekleri anlatın"
Hürriyet Gazetesi'nin deneyimli köşe yazarı Vahap Munyar bugünkü köşesinde "Turist kanmaz, gerçeği anlatın" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Dünyanın Turistler İçin En Popüler 100 Şehri listesinde Türkiye’den 4 il yer aldı
Dünyada turistler için en popüler 100 şehri listesinde Türkiye’den dört şehir yer alırken İstanbul dünyanın en popüler 15'inci şehri olmayı başardı.

İsviçreliler tatil için Türkiye'yi tercih etmeye başladı
İsviçre turizm pazarında Türkiye hareketliliği başladı. Sonbahar tatili için Türkiye'yi tercih edenlerin sayısında bir önceki yıla göre yükseliş gözlendi.

