Pegasus Hava Yolları, 2015 yılının ilk 9 ayına ait finansal verilerini açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan verilere görePegasus, 2015’in ilk dokuz ayı itibarıyla cirosunu, önceki yılın aynı dönemine oranla %14 artırarak 2.7 milyar TL’ye çıkardı. Pegasus FAVKÖK’de (Faiz Amortisman Vergi ve Kira Öncesi Kâr) %22’lik bir yükselme elde ederek 636.6 milyon TL’ye ulaştı, Arz Edilen Koltuk Km Başına Maliyet birimini %2’lik bir iyileştirme ile3.93€c.(Euro sent) olarak gerçekleştirdi.
2015’in ilk 9 ayında taşıdığı misafir sayısını, geçen yılın aynı dönemine oranla %12,1 artırarak 16.84 milyona yükselten Pegasus, toplam uçuş blok saatini de %15,6 artırarak 205.839’a çıkardı. Aynı dönemde iç hatlarda 66.844, dış hatlarda 47.423 olmak üzere toplam 114.267 uçuş gerçekleştiren Pegasus, bu alandaki performansını önceki senenin aynı dönemine oranla %13.7 artırdı.
Pegasus Hava Yolları 2015’in ilk 9 ayında uçuş ağına yurtdışında Londra Gatwick, Oslo, Kutaisi, Erbil ve Ovda’yı, yurtiçinde de Kastamonu, Ordu-Giresun ve Kars’ı ekledi. Pegasus şu anda yurt içinde 33, yurt dışında 70 olmak üzere toplamda 40 ülkede toplam 103 noktaya tarifeli seferler düzenler hale geldi.
İlgili Haberler

Emirates artık Sabiha Gökçen'e de uçacak
Emirates Havayolu, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan yaptığı haftalık 11 sefere ilave olarak 15 Aralık 2015 tarihinden itibaren de her gün İstanbul Sabiha Gökçen uçuşlarına başlıyor.

G-20 Zirvesi öncesinde THY'den uyarı
THY Antalya'daki G-20 zirvesi öncesi buraya gidecek yolculara uyarıda bulundu.

THY uçağında radyasyon paniği
Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Adana seferini yapan uçağı radyasyon tehlikesi sebebiyle indikten sonra güvenli bölgeye çekildi. Uçakta radyasyon taraması yapıldı.

Havayolları, "Şarm" uçuşlarında iptal sürelerini uzattı!
Şarm el Şeyh uçuşlarını iptal eden Thomas Cook, Monarch ve Thomson, iptal sürelerini 13 gün daha uzattıklarını duyurdu.

Lufthansa'nın grevden günlük kaybı 10 milyon euro
Lutfhansa, cuma gününden bu yana grevde olan kabin ekibine zam önerisinde bulundu. Firmanın, grev sebebiyle uğradığı zararın günlük 10 milyon euro olduğu bildirildi.

Tüm uçuşlar durduruldu
Estonya’nın ulusal havayolu şirketi, Avrupa Birliği’nin şirketin yasadışı devlet yardımı aldığı kararı vermesinin ardından ani bir kararla tüm uçuşlarını durdurdu.

