Sendika.org'da yer alan habere göre; Air France-KLM grubu CEO'su ile host ve hosteslerin bağlı bulunduğu işçi sendikaları arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin tıkanmasının ardından çalışanların yüzde 45'inin üye olduğu SNPNC ve Unsa-PNC sendikaları grev kararı almıştı. Grev bugün başlayıp 1 hafta sürecek.
Sözleşmelerin ekim ayında yenilenmesi öncesi yürütülen görüşmelerde, çalışanların talebi yeni sözleşmenin 3 ila 5 yıl arasında olmasıyken, patronlar yalnızca 17 aylık sözleşme yapılması dayatmasında bulunuyordu.
Çalışanların yüzde 22'sinin bağlı bulunduğu UNAC sendikası da sözde bu talebi savunurken, bu dönemde grevin uygun olmayacağı iddiası ile grev kararına katılmadı.
Grev için sendikaların tahmini yüzde 70 katılım olacağı yönünde olurken, Air France ise yurtiçi ve orta mesafe uçuşların yüzde 30'unun, uzun mesafe uçuşların da yüzde 10'unun iptal edilmesini tahmin ettiklerini duyurdu.
Air France'ın, geçtiğimiz yaz aylarında ortalama olarak günde bin uçuş gerçekleştirerek, 140 bin yolcu taşıdığı kaydedildi.
İlgili Haberler

Rus havayolu şirketlerinin yolcu sayısı düşüyor
Rus havayolu şirketleri Haziran 2016'da geçen senenin aynı dönemine göre %11,3'lük düşüşle 8,7 milyon yolcu taşıdılar.

Müşteri odaklı havalanları ile seyahat deneyimi değişiyor
Küresel seyahat teknolojisi lideri Sabre Corporation (NASDAQ: SABR) hazırladığı raporda müşteri odaklı havaalanları ile müşteri deneyiminin nasıl değişeceğini inceledi.

Pegasus, Novosibirsk'e haftada 4 tarifeli uçuş koydu
Novosibirsk Uluslararası Havaalanı Tolmachevo basın departmanından yapılan açıklamada ekonomik uçuş sunan Türk havacılık firması Pegasus’un haftada 4 kez Antalya’ya tarifeli sefer koyduğunu açıkladı.

Ulaştırma Bakanı Sokolov: "Türkiye, havalimanlarındaki yolcu kontrollerini arttırmalı"
Rusya Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Türkiye'deki havalimanlarında güvenliğin sağlanması için yolcuların binalardaki kontrol önlemlerinin artırılması gerektiğini bildirdi.

Charter uçuşlar yeniden başlıyor mu?
Rusya Başbakan Yardımcısı Arkady Dvorkoviç, "Hükümet charter seferlerinin yenilenmesi için karar alabilir.

Seyahat edecekler dikkat! Uçuşunuzdan en az 3 saat önce havaalanında olun!
Atatürk Havalimanı'nda güvenlik önlemlerinin arttırılması nedeniyle yetkililer yolcuların havalimanına gelmek için toplu taşıma araçlarını kullanmasını öneriyor.
