Qantas, “Project Sunrise” girişimi ile 16 bin km’yi aşan, 19-22 saat sürecek dünyanın en uzun aktarmasız yolcu uçuşunu başlatacak.
Euronews’te yer alan habere göre, Avustralyalı havayolu şirketi Qantas’ın 16 bin kilometreden fazla mesafe kat edecek seferi, Sidney ile Londra’yı tarihte ilk kez aktarmasız olarak birbirine bağlayacak. Uçuş sürelerinin 19 ile 22 saat arasında değişmesi beklenen seferler 2027 yılının Ekim ayında başlayacak şekilde planlandı.
Qantas Grubu CEO’su Vanessa Hudson konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, “Qantas, Avustralya’nın dünya ile arasındaki mesafenin hiçbir zaman engel olmaması gerektiği inancı üzerine kuruldu. 2017’de, Qantas’ın uzun menzilli havacılığın son sınırını aşacağına ve Avustralya’nın doğu kıyısını Londra’ya doğrudan bağlayacağına dair söz verdik; bu, daha önce hiç mümkün olmamıştı. Ekim 2027’den itibaren o söz gerçeğe dönüşüyor” ifadelerine yer verdi.
İlgili Haberler

Antalya Havalimanı, Türkiye’de depozito iade sistemini hayata geçiren ilk havalimanı oldu
Antalya Havalimanı, Depozito Bilgi Yönetim Sistemi çerçevesinde planlanan iade noktalarının kurulumu tamamlandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı, “Avrupa’nın en dakik havalimanı” oldu
EUROCONTROL'ün yayımladığı rapora göre Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, yüzde 88'lik zamanında kalkış oranıyla Avrupa'nın en dakik havalimanı unvanını elde etti.

20 yıl önce reklam filminde oynadığı SunExpress'te pilot olacak
Küçük yaşlardan itibaren babası sayesinde havacılık ile iç içe büyüyen Atakan Erdemli, 20 yıl önce reklam filminde oynadığı SunExpress'e pilot oluyor.

Pegasus, Orta Doğu uçuşlarına yeniden başladı
ABD ile İran arasındaki mutabakatın ardından Pegasus; Amman, Bağdat, Beyrut ve Dubai dahil olmak üzere Orta Doğu uçuşlarına yeniden başladığını duyurdu.

Rusların Antalya, Bodrum ve Dalaman'a talebi artıyor: Aeroflot'tan Türkiye'ye 105 bin ek koltuk
Rusya'nın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Aeroflot, yaz sezonunda Türkiye'ye yönelik uçuşlarını artırma kararı aldı.

SunExpress, Timișoara-Antalya direkt uçuşlarına başladı
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, Romanya uçuş ağına Timișoara'yı ekleyerek Antalya'dan haftada iki gün direkt uçuşlara başladı.

