Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2017

Havayolu şirketleri 15 binden fazla yolcuyu otellerde ağırladı

1 dk okuma

Türkiye’de etkili olan kar yağışı havayolu şirketlerinin milyonlarca dolar zarar etmesine neden oldu. Türkiye’de yaşanan terör olayları nedeniyle sıkıntılı günler geçiren havayolu şirketlerine bir darbe de kar yüzünden geldi. Cuma gününden beri etkili olan kar yağışı nedeniyle bin 500’e yakın seferini iptal etti. Havayolu şirketleri,uçakların yerde beklemesinden dolayı zarar ederken buna uçuramadığı yolculara verdiği ikram ve otelde ağırladığı yolcuların otel paraları da eklenince zararları katlandı.

THY yolcularını otellerde ağırladı
Türk Hava Yolları kar yağışının başladığı Cuma gününden beri yaklaşık bin seferini iptal ederken, 15 bin yolcusunu İstanbul’da otellerde ağırladı. Türk Hava Yolları ayrıca uçamayan ve Atatürk Havalimanı'nda bekleyen 40 bin yolcusuna kumanya dağıttı.

Otellerin yüzü güldü
Havayolu şirketleri kar yağışı nedeniyle uçuramadığı yolcuları otellerde ağırlayınca, İstanbul’da oteller doldu. Sadece Türk Hava Yollarının 15 bin yolcusunu otellerde ağırlaması ve buna diğer havayollarının da eklenmesiyle İstanbul’da birçok otel doldu.

KategoriHavacılık
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2017
Havacılık

THY 192 seferini iptal etti

İstanbul’da bu akşam başlaması beklenen kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, Türk Hava Yolları yarın karşılıklı olarak yapması gereken 192 seferini iptal etti.