Gazetevatan'da yer alan habere göre; Uçak krizi öncesi ticaret dışında turizm gelirleri açısından Rus turistler, Türkiye için önemli katkı sağlamakta, yıllık yaklaşık 3 milyon Rus vatandaşı 3 milyar dolarlık bir geliri Türkiye'ye bırakmaktaydı. Ancak 2015 Kasım ayında Rus uçağının düşürülmesi ile birçok alanda olduğu gibi turizm alanında da durma noktasına gelinmişti. İlişkilerin tekrar normale dönmesi üzerine seferlerinin çoğunu durduran havayolu şirketleri tekrar Rusya'ya uçmaya başladı. İstanbul ve Antalya merkezli bu uçuşların Nisan ve Mayıs aylarında daha da çoğalacağı belirtildi.
İlgili Haberler

En değerli havayolları açıklandı!
Dünyanın önde gelen marka değerleme kurumu Brand Finance 2017 yılına ait dünyanın en değerli havayolu şirketleri listesini yayımladı.

Bilal Ekşi açıkladı. THY'nin yeni yolcu rekoru...
Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, yarın 200 bin 61 yolcunun THY ile seyahat etmek için rezervasyon yaptırdığını bildirdi.

Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı'ndan kabin yasağı açıklaması
Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA), çok sayıda elektronik cihazın bavul içerisinde uçağın kargo bölümünde depolanmasının çok daha büyük risklere neden olacağını savundu.

Hamile kadın THY uçağında doğum yaptı
Türk Hava Yolları’nın (THY) Gine-Burkina Faso-İstanbul seferini yapan uçağında Gine asıllı Fransız vatandaşı hamile bir kadın doğum yaptı. Bir yolcu da Kadiju ismi verilen bebeğin kulağına ezan okudu.

Atlasglobal, BDT pazarında büyüyor
Atlasglobal Havayolları, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu’ndaki (BDT) büyümesine hız kesmeden devam ediyor.

Deniz üzerine 2. havalimanı yapılacak
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin Ordu-Giresun Havalimanı’ndan sonra ikinci denize dolgu havalimanı olacak Rize-Artvin Havalimanı’nın temelini telekonferans yoluyla attı.
