Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılması ve sezonun son tatili niteliğini taşıması nedeniyle yolların önceki yıllara göre daha kalabalık olmasını beklediklerini belirterek, "Havayolunu tercih eden vatandaşlarımız için 25 Ağustos - 4 Eylül döneminde 7 büyük havalimanından 42 bin 109 uçuş gerçekleştirilecek" diye konuştu.
Arslan, şu bilgileri verdi: “En yoğun uçak ve yolcu trafiği gerçekleşmesinin beklendiği Atatürk Havalimanı’ndan tatil boyunca 16 bin 568 uçak kalkış-iniş yapacak. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bu sayı 7 bin 718, Ankara Esenboğa Havalimanı'nda ise 3 bin 708 olacak. Tatil yörelerimizden Antalya Havalimanı’na aynı dönemde 8 bin 54 uçak, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na 3 bin 9, Milas Bodrum Havalimanı’na bin 540, Dalaman Havalimanı’na bin 512 uçak kalkış-iniş yapacak.”
Bakan Arslan, vatandaşların bütçelerine bir nebze de olsa katkı sağlamak amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilen projeler dışındaki Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) işlettiği 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleriyle otoyolların bayram süresince ücretsiz olacağını kaydetti.
Bakan Arslan, söz konusu köprü ve otoyollardan 30 Ağustos’tan 5 Eylül saat 07.00’ye kadar ücretsiz geçiş yapılabileceğini hatırlattı.
THY 196 ek sefer koydu
Türk Hava Yolları (THY), Kurban Bayramı tatilinde oluşabilecek yolcu yoğunluğunu dikkate alarak, yurt içi ve yurt dışına seyahat edecekler için 196 ek sefer yapacak. Buna göre, THY, 25 Ağustos-4 Eylül’de yurt içinde 113, yurt dışında 83 olmak üzere 196 ek sefer planladı.
İlgili Haberler

Dünyada bir ilk! ICF Airports Antalya artık “engelsiz”
ICF Antalya Havalimanı, Boni ve Apple işbirliğiyle, görme engelli yolcuların havalimanı hizmetlerine kolay ulaşımını sağlamak amacıyla geliştirilen ve dünyada bir ilk olan “ICF Smart Steps”…

Yılın son uzun tatili uçak bileti satışlarını arttırdı
Kurban Bayramı tatilinin idari izin kullanılarak 10 güne çıkarılması tatilcileri harekete geçirdi.

Atatürk Havalimanı'nda tatil yoğunluğu başladı
10 günlük Kurban Bayramı tatilinin yoğunluğu Atatürk Havalimanı'nda bugünden itibaren hissedilmeye başlandı.

Ersel Göral, İSG’nin yeni CEO’su oldu
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’nın terminal işletmecisi İSG’de CEO’luk görevine, havacılık sektörünün tecrübeli ismi Ersel Göral getirildi.

Mutlu Sağsözlü: “Uçak olursa turist gelecektir”
Tecrübeli turizmci Mutlu Sağsözlü, 2018 turizm sezonunun uçak planlamalarına bağlı olduğunu söyledi.

THY yeni bir rekora imza attı
Kurban Bayramının 10 güne çıkmasıyla beraber THY yeni bir rekora imza attı.
