Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2014

Pegasus, Rusya’da büyümeye devam edecek

2 dk okuma

2014 yılının ilk dokuz ayında 15 milyon misafir taşıyan Pegasus Hava Yolları’nın aynı dönemde iç hat pazar payı yüzde 28,2, dış hat pazar payı yüzde 9 ve doluluk oranı yüzde 80,6 olarak gerçekleşti.Türkiye’nin öncü düşük maliyetli hava yolu şirketi Pegasus Hava Yolları, 2014 yılı Ocak – Eylül dönemi trafik verilerini Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) açıkladı. Pegasus’un, geçen yılın aynı dönemine göre iç hatlardaki toplam misafir sayısı yüzde 19,3 büyüme ile 9,06 milyona; dış hatlardaki toplam misafir sayısı yüzde 19,5 büyüme ile 5,96 milyona yükseldi. 2013 yılının ilk 9 ayında 12,58 milyon olan toplam misafir sayısı, 2014’ün ilk dokuz ayında yüzde 19,4 artışla 15,02 milyon olarak gerçekleşti. Aynı dönem içerisinde toplam koltuk kapasitesini yüzde 19,4 artışla 18,63 milyona yükselten Pegasus’un doluluk oranı iç hatlarda yüzde 82,7, dış hatlarda yüzde 77,7 olmak üzere toplam yüzde 80,6 olarak gerçekleşti.

Pegasus Hava Yolları, bu yılın ilk dokuz ayında da misafirlerini Türkiye’de ve yurtdışında birçok yeni uçuş noktası ile buluşturmaya devam etti. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde 71 olan uçuş nokta sayısını 86’ya çıkartan Pegasus Hava Yolları, bugün yurt dışında 56, yurtiçinde 30 olmak üzere 36 ülkede toplam 86 noktaya uçuyor.

Havacılık sektörünü ve büyüme rakamlarını değerlendiren Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Sertaç Haybat şunları söyledi: “Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) verilerine göre havacılık sektörü 2013 yılına kıyasla ilk dokuz ayda yüzde 11,5 artış gösterdi. Pegasus Hava Yolları olarak biz de aynı dönemde yüzde 19,4 artışla sektörün 1,7 katı büyüdük. Son olarak Afrika Kıtası’nı da uçuş ağımıza ekledik ve Ekim ayı içinde Şarm El-Şeyh’e ve Hurgada’ya uçmaya başladık. Uçuş ağımıza eklenen hatlarımızla beraber uçtuğumuz Avrupa, Kafkaslar, Rusya, CIS Ülkeleri ve Ortadoğu’daki büyümemizi de önümüzdeki dönemde sürdürerek iç hatlarda olduğu gibi dış hatlarda da Türk haklını uygun fiyatlarla uçurma hedefindeyiz” dedi.

KategoriHavacılık
EtiketlerPegasusRusya
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Pegasus’dan Rusya pazarı için büyük indirim
Havacılık

Pegasus’dan Rusya pazarı için büyük indirim

ALTAV Başkanı Adem Murat Yücel, GZP’nin Alanya turizmi için can damarı olduğunu söyleyerek, “Pegasus ile yaptığımız görüşmelerde havalimanımız için büyük avantaj sunan bir kampanya başlatıldı.

Tourism Today haber arşivi 2016
Havacılık

Pegasus, Novosibirsk'e haftada 4 tarifeli uçuş koydu

Novosibirsk Uluslararası Havaalanı Tolmachevo basın departmanından yapılan açıklamada ekonomik uçuş sunan Türk havacılık firması Pegasus’un haftada 4 kez Antalya’ya tarifeli sefer koyduğunu açıkladı.