Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2017

Rus charter firması tüm seferlerini durdurdu

1 dk okuma

Şirket hakkında, yolcularını dolandırdığı iddiasıyla dava açıldı. "Kasasında para kalmadığı için" pes eden şirketin 100 bine yakın yolcusunun, seferlerin durdurulması yüzünden mağdur olabileceği bildiriliyor.

VIM-Avia'nın sahibi işadamı Raşid Mursekayev, yükümlülüklerini yerine getiremeyen şirkete devletin el koyup dışarıdan yönetici atamasını istedi. Böylece finans sektöründen sonra turizmde de "kurtarma operasyonarı"nın önü açıldı.

Rossiyskaya Gazeta’nın haberine göre, VIM-Avia, iflasın eşiğinde olmasına ve uçaklarına yakıt alacak parası olmamasına rağmen, yolcularına toplam 1 milyon rubleyi aşkın tutarda bilet satmakla ve müşterileri karşısındaki yükümlülüklerini yerine getirmemekle suçlanıyor.

Rusya’nın yolcu sayısı bakımından en büyük 10’uncu hava yolu şirketi olan VIM-Avia hakkında daha önce, çalışanlarına olan 206 milyon rublelik maaş borcu nedeniyle dava açılmıştı.

Çoğunluğu dönüş yolcusu olan 100 bine yakın kişinin mağduriyetinin önlenmesine çalışılıyor. (Turkrus.com)

KategoriHavacılık
EtiketlerRusya
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2017
Havacılık

43 bin Rus turist ülkelerine dönemiyor

Tüm uçuşlarını durduran charter şirketi VIM-Avia’nın 43 bin yolcusunun yurt dışında bulunduğu ve ülkelerine dönemedikleri belirtiliyor.

Tourism Today haber arşivi 2017
Havacılık

Bir iflas da İngiltere’den

İngiltere'nin en büyük beşinci havayolu şirketi Monarch Airlines, operasyonlarını durdurduğunu açıkladı.