Haberrus'un haberine göre, Bakanlığın sitesinde yapılan açıklamaya göre, Türkiye'ye charter uçuşların tekrar başlatılması için teklif hazırlığı başlatıldı. Açıklamada, "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Dmitri Medvedev'in Türkiye-Rusya ekonomik ve ticari ilişkilerinin normalleşmesi talimatı üzerine Türkiye-Rusya arasındaki charter uçuşlarının tekrar başlatılması için teklif hazırlanılıyor." denildi.
Ayrıca Türkiye tarafından Rus turistlerin güvenliğini sağlayacak etkili önlemlerin alması yönünde bir beklenti olduğunun altı çizildi.
İlgili Haberler

Rusya'dan müjdeli haber: charter uçuşlar 7 Temmuz'da başlıyor
Türk Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye ve Rusya arasındaki ‘charter’ uçuşların 7 Temmuz’da başlayacağını duyurdu.

THY 340 seferini iptal etti
Atatürk Havalimanı'nda yaşanan terör saldırısının ardından Türk Hava Yolları (THY), 340 seferini iptal etti.

Charter seferleri bir ay içerisinde yeniden başlatılabilir
Rusya Turizm Endüstrisi Birliği Başkan Yardımcısı İrina Tyurina, bir ay içerisinde Türkiye'ye charter programlarının başlatılabileceğini bildirdi.

Bu uçak dolu geldi
Ukrayna'nın ikinci büyük şehri Kharkov'dan Muğla'nın Dalaman İlçesi'ne dolu gelen yolcu uçağı, havalimanında su takı oluşturularak karşılandı.

Emirates'ten Mauritius turizmine destek
Dünyanın en büyük uluslararası havayolu Emirates, Mauritius ve Seyşeller'in turizm kurullarıyla yaptığı özel küresel pazarlama anlaşmasının (MoUs) kapsamını genişleterek bu ülkelerde turizme verdiği…

Charter uçuşlar için uçaklar yetersiz kalabilir
Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Dmitriy Gorin, Türkiye'ye charter uçuşları için uçak krizinin yaşanabileceğini söyledi.
