Pendik’te bulunan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı patlama meydana geldi. Gece saat 02.05 sıralarında havalimanı içerisinde bulunan bir uçağın ön kısmında meydana gelen patlama sonucunda Canan Çelik Burgucu ve Zehra Yamaç isimli iki kişi yaralandı. Yaralanan vatandaşlar Marmara Üniversitesi Pendik Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.
Meydana gelen patlama nedeniyle havalimanı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yerine çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Tedbir amaçlı itfaiye ekipleri de havalimanına geldi. Polis helikopteri havadan çalışma yaparken resmi ekiplerin havalimanı etrafında yaşanabilecek olumsuzluklara karşın güvenlik önlemi aldığı görüldü. Havalimanı girişinde polislerin araçlar üzerinde arama yaptığı görülürken meydana gelen patlamaya sebebiyet verebileceği iddia edilen kişi ya da kişiler üzerinde araştırma yapıldığı öğrenildi.
Olay ile ilgili olarak firma yetkilileri tarafından yapılan yazılı açıklamada; "23 Aralık 2015 Çarşamba günü sabah 02:05’te, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda, uçak park sahasında henüz sebebi belirlenememiş bir patlama gerçekleşmiştir. Patlama sırasında, patlamanın gerçekleştiği alana yakın bir Pegasus uçağında bulunan 2 temizlik görevlisi arkadaşımız yaralanmış ve hastaneye sevk edilmiştir. Olay sırasında körükte ya da uçağımızda yolcu bulunmamaktaydı. Havalimanı normal operasyonuna devam etmektedir." ifadeleri kullanıldı.
Patlama sırasında havalimanı içerisinde olduğunu ifade eden bir vatandaş,’’ Patlama sesleri geldi. Yanılmıyorsam üç seferdi. Görevlilerden öğrendik patlamanın olduğunu. Çevrede polis gördük ‘’ ifadelerini kullandı.
Patlamanın ardından Sabiha Gökçen Havalimanı’na olay yeri inceleme ekipleri geldi. Havalimanı içerisinde park halinde bulunan uçaklar ikinci bir patlama ihtimali üzerine ekipler tarafından arandı. Polisin olayla ilgili çalışması devam ederken havalimanı çevresindeki güvenlik önlemleri sürüyor.
İlgili Haberler

Sabiha Gökçen'in İspanya ağı Alicante ile genişliyor
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, Pegasus Hava Yolları'nın başlattığı direkt seferlerle İspanya'nın popüler turizm merkezi Alicante'yi Avrupa uçuş ağına ekledi.

Sabiha Gökçen’in Londra ağı Gatwick ile genişliyor
Pegasus Hava Yolları, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan İngiltere'nin en işlek merkezlerinden Londra Gatwick'e her gün karşılıklı direkt uçuşlara başladı.

Sabiha Gökçen Avrupa bağlantılarına Slovenya’yı da ekledi
İstanbul Sabiha Gökçen (ISG) Uluslararası Havalimanı, Avrupa’daki bağlantı portföyüne Slovenya’nın başkenti Ljubljana’yı ekledi. Pegasus Hava Yolları’nın...

Sabiha Gökçen'den Mısır'a iki yeni destinasyon: Luksor ve Marsa Alam uçuşları başladı
İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'ndan (ISG), Mısır'ın öne çıkan iki destinasyonu Luksor ve Marsa Alam şehirlerine uçuşlar başladı.

Sabiha Gökçen’den Avusturya’ya 2. direkt bağlantı: Graz
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Avusturya’nın ikinci büyük şehri Graz’a direkt uçuşlar başladı.

Sabiha Gökçen’den Romanya’nın Cluj şehrine direkt uçuşlar başladı
Romanya’nın en büyük ikinci şehri Cluj-Napoca ile İstanbul Sabiha Gökçen, Pegasus Hava Yolları’nın bugün başlattığı direkt seferlerle birbirine bağlandı.

