Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2016

Samsun Çarşamba Havalimanı kapanıyor

2 dk okuma

Sıkıntılı bir dönem geçiren turizme bir darbede Havalimanın kapanması ile geliyor. Yılda yaklaşık 1,5 milyon yolcu taşıyan Samsun Çarşamba Havalimanı şehirdeki hem otelcileri hem acentecileri tedirgin ediyor.

Konu ile ilgi görüştüğümüz Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği başkanı ve Otelciler Federasyonu yönetim kurulu üyesi Murat Toktaş “Samsun Çarşamba Havalimanı'nın bakım nedeniyle kapanacak olmasını basından öğrendik. Böyle bir planlama gündemde iken sektör ile de paylaşılmasını arzu ederdik. Konudan haberdar olmadığımızdan bazı otellerimiz kış sezonunda Ortadoğu pazarı ile bağlantı yapmıştı şimdi sıkıntı yaşanacak.

Ayrıca duyduğumuza göre ilk planlamalara göre; bakımda 1 yıla yakın kapatılması planlanmış fakat Vali İbrahim Şahin'in girişimleri ile bu süre 3 aya indirilmiş. Fakat bu süre bile bizim için çok uzun. Bizim beklentimiz hızla büyüyen şehrin havalimanına 2. pistin yapılmasıydı. Pisti kapatılan diğer şehirlerle görüştüğümüzde konunun çok ciddi ekonomik kayıplara yol açtığını öğrendik. Yapılması gerekenler yapılmalı ama bu olmuyorsa Pist kapanmadan yada doğru tarihte çok daha kısa sürede konunun çözümü için yetkililerden destek bekliyoruz.

TÜRSAB BYK Başkanı Temel Uzlu ise konu ile ilgili olarak “ Samsun çıkışlı yurt içi ve yurt dışı tur organize eden birçok firmamız var. Bununla ilgili bağlantı yapmışlar ve belli riskleri almış durumdalar. Bu durumda Samsun çıkışlı işlem yapamayacaklar yada başka illerden çok az sayıda yolcu taşıyabilecekler fakat kontratların yükümlülüklerinden doğan ödemeleri yapmak zorundalar. 2016 yılını zararla kapatan acentelere birde yükümlülüklerini yerine getirmemekten dolayı maddi sorumluluk altına girecekler. Bizim talebimiz mümkünse havalimanı kapanmadan başak alternatiflerle çözümlenmesini talep ediyoruz. Sadece geçimini hava yolu bileti satarak sağlayan acentelerimizde var onların konumunu da göz ardı etmemeliyiz.” dedi

KATİD ve TÜRSAB başkanları bu konuda siyasilerden destek almak için girişimlerde bulunacaklarını belirttiler.

KategoriHavacılık
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2016
Havacılık

Rusya, Mısır uçuşlarına başlıyor mu?

Rusya Federasyonu Ulaştırma Bakanı Maksim Sokolov, Kahire Havalimanı'ndaki yeni terminalin, küçük detaylar haricinde, standartları yerine getirdiğini açıkladı.

Tourism Today haber arşivi 2016
Havacılık

Jaan Albrecht, SunExress'ten ayrılıyor

Türk Hava Yolları ile Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress'in 16 ay önce göreve gelen genel müdürü Jaan Albrecht, SunExpress'teki görevinden kendi isteğiyle ayrılıyor.