Helmut Wölfel, 16 Eylül 2024 tarihi itibarıyla SunExpress Ticaret Direktörü olarak atandı. Wölfel, Ticaret Direktörlüğü görevini sekiz yıl boyunca şirketin başarısına önemli katkılarda bulunan ve Ekim ayı sonunda görevinden ayrılacak olan Peter Glade’den devralacak.
Wölfel, SunExpress’in uçuş ağının genişletilmesine, müşteri deneyiminin daha da iyileştirilmesine ve ileri teknolojilerin entegre edilmesiyle daha hızlı ve verimli hizmetler sunulmasına odaklanarak hava yolunun ticari stratejisinin yönetiminden sorumlu olacak.
Havacılık sektöründe 25 yılı aşkın tecrübeye sahip olan Helmut Wölfel, 2021 yılından bu yana Discover Airlines Ticaret Direktörlüğü görevini üstleniyordu. Wölfel, bu görevinden önce Lufthansa Grup bünyesinde İnsan Kaynakları ve Bilgi Teknolojileri İç Kontrol Başkanlığı, Kıtalararası Ağ Planlama Başkan Yardımcılığı ve Münih Ticaret Merkezi Başkan Yardımcılığı gibi çeşitli yönetim pozisyonlarında bulundu.
SunExpress CEO'su Max Kownatzki atama ile ilgili şunları söyledi: “Helmut Wölfel'in SunExpress Ticaret Direktörü olarak göreve başlamasından memnuniyet duyuyorum. Helmut, havacılık sektöründe, özellikle tatil hava yolu segmentinde, oldukça geniş bir ticari deneyime ve başarılarla dolu bir geçmişe sahip. Helmut'un şirketin gelecekteki büyümesini şekillendirmede önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz. Peter Glade’ye ticari liderliği ve iş ortaklarımızla karşılıklı fayda sağlayan başarı hikayelerine imza attığı için teşekkür ediyorum. Görev süresi boyunca SunExpress, olağanüstü ticari başarılar elde etti ve yenilikçi ticari modeller geliştirdi.”
İlgili Haberler

SunExpress “Avrupa’nın En İyi Tatil Hava Yolu” seçildi
SunExpress, havacılık sektörünün en prestijli ödülleri arasında yer alan Skytrax World Airline Awards kapsamında bir kez daha “Avrupa’nın En İyi Tatil Hava Yolu” (Europe’s Best Leisure Airline) seçild

SunExpress’ten rekor: Üç gün üst üste günlük yolcu sayısı 71 bini aştı
SunExpress, Ocak-Haziran 2026 döneminde 6 milyonun üzerinde yolcu taşıdı.

SunExpress CEO’su Marcus Schnabel, teknik personel oldu; uçak bakımı yaptı
Sunexpress'in 'Job Tasting' programı kapsamında CEO Marcus Schnabel, bir gün boyunca teknik ekip ile çalıştı.

SunExpress, İzmir’den Taşkent’e direkt uçuşlar başlatıyor
SunExpress, yaz uçuş programı kapsamında İzmir ile Özbekistan'ın başkenti Taşkent arasında direkt uçuşlara 3 Ağustos'ta başlıyor. Yeni hat ile Orta Asya'ya ulaşım kolaylaşacak.

SunExpress, iş güvenliğinde Türkiye’nin en iyisi seçildi
SunExpress, Uluslararası İş Güvenliği Ödülleri'nde üst üste dördüncü kez Üstün Başarı ödülünü alırken, Türkiye'den en yüksek puanla 'Best in Country' unvanının da sahibi oldu.

SunExpress ile Ankara’dan Rotterdam’a direkt uçuşlar başlıyor
Türk Hava Yolları ve Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress, yaz uçuş programı kapsamında Ankara-Rotterdam direkt seferlerini 15 Temmuz'da başlatıyor.

