Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2013

THY, Boeing ile 5 tane 777-300ER için sözleşme imzaladı

1 dk okuma

THY, toplam liste fiyatı 1.6 milyar dolar tutan, 5 adet 777-300ER uçağı için anlaşmaya vardı. Böylece, Türk Hava Yolları’nın Boeing 777-300 ER siparişi 20’ye ulaştı. İki şirket arasında Aralık 2012 tarihinde imzalanan anlaşma kapsamında, 15 adet 777-300ER kesin siparişin yanında 5 uçak için de opsiyonlu sipariş hakkı bulunuyordu. Türk Hava Yolları CEO’su Doç. Dr. Temel Kotil, “Skytrax tarafından son 3 yıldır Avrupa’nın En İyi Havayolu seçilen ve dünyada en fazla sayıda ülkeye uçan havayolu şirketleri arasında yer alan Türk Hava Yolları olarak büyümemize yaptığımız yatırımlarla devam ediyoruz. Bu siparişin filomuzu büyütme ve Boeing’le devam eden uzun süreli işbirliğimizin güçlendirilmesi adına önemli bir adım olacağına inanıyorum” dedi. Boeing Ticari Uçaklar Başkan Yardımcısı Todd Nelp ise, “Dünyanın önde gelen havayollarından Türk Hava Yolları’nın, mükemmel yakıt verimliliği, güvenilirliği ve yolcu konforuyla, Boeing 777-300 ER’i bir kez daha seçmesinden mutluluk duyuyoruz” diye konuştu. THY filosunda bulunan 12 adet Boeing 777-300ER uçağı, ilk teslim edilmeye başlandığı Ekim 2010’dan bu yana, şirketin uzun mesafeli uçuş operasyonunun belkemiği haline geldi. Boeing 777-300ER, üç sınıflı kabin könfigürasyonunda, 386 yolcu taşırken, 14.685 kilometrelik bir menzile ulaşıyor. Filosunda 100’ün üzerinde Boeing uçağına sahip olan Türk Hava Yolları, 99 ülkede 220’den fazla noktaya sefer düzenliyor. Bu siparişle birlikte, Türk Hava Yolları’nın Boeing’e verdiği toplam siparişi sayısı 100’ü geçti. Siparişler, 737, 737MAX ve 777-300ER modelleri için oldu.

KategoriHavacılık
EtiketlerBoeingTHY
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

THY'den dev sipariş: 150 adet Boeing 737 MAX
Havacılık

THY'den dev sipariş: 150 adet Boeing 737 MAX

Türk Hava Yolları, Boeing ile 150 adede kadar Boeing 737 MAX uçağını kapsayan tarihi bir sipariş anlaşmasına imza atarak filosunu güçlendirme yolunda dev bir adım attı.

THY, jet yakıtı krizini ek ücretle aştı
Havacılık

THY, jet yakıtı krizini ek ücretle aştı

THY Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Murat Şeker, artan jet yakıtı maliyetlerini ek ücretlerle aştıklarını ve 2033 büyüme hedeflerine kararlılıkla ilerlediklerini açıkladı.