Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2013

THY Rusya'da Vnukova ile büyüdü

1 dk okuma

THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş ve Vnukova Havalimanı Genel Direktörü Vasiliy Aleksandrov'un katılımı ile Vnukova havalimanında tören düzenlendi.

THY, Vnukova havalimanına geçişin ardından Rusya'da yolcu sayısı ve doluluk oranlarında önemli başarı sağladı.

Bir yıl öncesine kadar Moskova'nın Şeremetyevo ve Domodedova havalimanlarından uçuşlarını gerçekleştiren THY, Vnukova'daki ilk uçuşunu 25 Mart 2012'de gerçekleştirdi.

Vnukova'ya geçişi stratejik bir adım olarak değerlendiren THY Rusya Genel Müdürü Deribaş'a göre, yeni terminalle birçok avantaj elde edildi.

Moskova'nın güneybatısında yer alan Vnukova şehre en yakın konumda bulunuyor.

Yeni havalimanı İstanbul ve Türkiye'ye minimum uzaklıkta olduğundan hem şirkete hem yolcuya ciddi vakit ve nakit tasarrufu sağlıyor.

Coğrafi konumundan dolayı THY'ye her seferde 15 dakika kazandıran Vnukova, rakipleri kadar trafik sorunlarından da şikayetçi değil.

Beş katlı A Terminalin en altında yerleşen hızlı tren platformu yolcuların yarım saatte başkentin merkezinde bulunan Kievski garına ulaştırıyor.

Böylelikle uçaklara geç kalan yolcuların neredeyse sıfırlanması müşteri memnuniyetinin artmasını sağlıyor.

Vnukova ile vakit ve nakit kazancı

THY, Vnukova'ya geçtikten sonra Rusya'daki yıllık yolcu sayısını en az 130-140 bin artırdı ve uçak doluluk oranlarını da yüzde 75'ten yüzde 85'e çıkardı.

Vnukova A Terminali'nin THY ekibinin adeta evi haline geldiğini ifade eden Deribaş, "Yolcular buraya daha kolay ulaşabiliyor. Daha ferah ve güzel bir havaalanı. Güvenlik kontrolünden, check-in'den ve gümrükten geçerek uçağa geçmek çok daha yakın. Moskova'nın başka havaalanlarında transfer esnasındaki zaman kaybı ortalama 45 dakikayken Vnukova'da bu süre 15 dakikaya kadar iniyor" dedi.

(Star)

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2018
Havacılık

THY'den Rusya Atağı

Türkiye'nin turizmde 6 milyon turistle yeni rekor hedeflediği 2018 tatil sezonu arifesinde Türk Hava yolları Rusya operasyonlarında yeni hamleler yapıyor.

Tourism Today haber arşivi 2017
Havacılık

THY'den turizmcilere müjde!

Türk Hava Yolları'nın Rusya operasyonundan yapılan açıklamaya göre, bu yıl şirketin Rusya'dan Türkiye'ye taşıyacağı yolcu sayısı iki milyonu geçecek.