Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2012

THY uçağında bomba paniği

1 dk okuma

Türk Hava Yolları’nın İstanbul- Kişinev seferine hazırlanan uçağına telefonla bomba ihbarı yapıldı. İçinde 112 yolcu bulunan ve kalkış için piste hareket eden Boeing 737-800 tipi “Elazığ” adlı uçak pilot tarafından olduğu yerde durduruldu. Polise giden A.A adlı bir Türk vatandaşı, uçakta kendisini dolandıran bir yolcu olduğu için bomba ihbarı yaptığını itiraf etti. Elazığ uçağı dün saat 07.45’te kalkmak üzere 112 yolcusunu aldıktan sonra “Taksi Yolu” üzerinden pist başına hareket etti. Bu sırada emniyete uçakta bomba olduğu şeklinde telefonla bir ihbar geldi. Derhal güvenlik kuvvetleri Uçuş Kulesi aracılığı ile pilota ulaşıp ihbarı bildirdiler. Bunun üzerine uçak iniş kalkış trafiğini engellemeyecek bir pozisyonda olduğu için pilot tarafından olduğu yerde durduruldu. Devlet Hava Meydanları itfaiyesi ve ambülansları uçak altına geldikten sonra özel eğitimli polisler uçağın içine girdi. Bu sırada emniyet güçlerine başvuran ve adının A.A. olduğu bildirilen bir şahıs bomba ihbarını kendisinin yaptığını itiraf etti. Gözaltına alınan A.A’nın İstanbul’dan Kişinev’e giden yolculardan birisinin kendisini dolandırdığı ve kaçtığı için uçağa bomba ihbarı yaptığını söylediği öğrenildi. A.A.’nın bu itirafı üzerine uçakta bulunduğunu iddia ettiği şahıs arandı, ancak böyle bir kimseye rastlanılmadı. İhbarın asılsız olduğu anlaşıldı. “Elazığ” adlı uçak, ancak saat 12.00’de Kişinev’e hareket edebildi. Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan A.A. ise adliyeye sevk edildi.

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

THY'den dev sipariş: 150 adet Boeing 737 MAX
Havacılık

THY'den dev sipariş: 150 adet Boeing 737 MAX

Türk Hava Yolları, Boeing ile 150 adede kadar Boeing 737 MAX uçağını kapsayan tarihi bir sipariş anlaşmasına imza atarak filosunu güçlendirme yolunda dev bir adım attı.

THY uçağında türbülans sonucu 6 kişi yaralandı
Havacılık

THY uçağında türbülans sonucu 6 kişi yaralandı

Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-Taipei seferini yapan Boeing 777 tipi yolcu uçağının türbülansa girmesi sonucu 4 yolcu ve 2 kabin memurunun yaralandığı olayın uçak içi görüntüleri ortaya çıktı.