THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, konuyla ilgili olarak X üzerinden yaptığı açıklamada, "Dünyada farklı sektörlerden birçok şirketi etkileyen yazılım kaynaklı problemin çözümü doğrultusunda operasyon yoğunluğumuzu düşürmek için çalışmalar yapmaktayız. Uçuşlarda aksama yaşanmaması adına bazı seferler iptal edilecek olup, uçuşlarımız en kısa sürede kademeli olarak normal seyrine dönecektir. Yaşanan aksaklıktan dolayı siz değerli misafirlerimizden özür dileriz" ifadelerini kullandı.
İlgili Haberler

THY, biletleme ve rezervasyonlardaki aksamalar için açıklama yaptı
Türk Hava Yolları'ndan (THY) bilgi sistemlerinde yaşanan sorunlar nedeniyle biletleme ve rezervasyon işlemlerinde yaşanan aksamalara ilişkin açıklama yapıldı.

Japonya'nın en büyük havayolu şirketi ANA, İstanbul'a direkt uçuşlara başlıyor
11 yıl üst üste Japonya'nın en büyük 5 yıldızlı havayolu şirketi olan All Nippon Airways (ANA), 2024 kış takvimine 3 yeni destinasyon ekleyeceğini duyurdu: İstanbul, Milano ve Stokholm.

Antalya Havalimanı rekordan rekora koşuyor: Bir günde 213 bin yolcu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Antalya Havalimanı rekordan rekora koşuyor, 20 Temmuz 2024 Cumartesi günü 213 bin 161 yolcu ile 2024'ün en yüksek yolcu sayısına ulaştık"…

Özel pistler yapılırsa Antalya, havacılık turizminin de merkezi olur
Doğal güzellikleri, tarihi zenginlikleri ve turizm altyapısıyla Türkiye'nin önde gelen destinasyonlarından birisi olan Antalya, havacılık turizminden de daha fazla pay alabilir.

Crowdstrike, Türk tatilcileri de etkiledi
Türk tatilcileri İstanbul Havalimanı’ndan Mısır’a uçuracak olan Tailwind Havayoluları’na ait uçak, tüm dünyayı etkileyen Crowdstrike vakasından etkilendi.

THY, İstanbul - St. Petersburg uçuşlarında kapasite artırdı
Türk Hava Yolları (THY) 180 koltuk kapasiteli A321 tip uçaklar ile günde 3 sefer gerçekleştirdiği İstanbul - St. Petersburg uçuşlarında kapasite artırdı.

