Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2013

THY’nın İstanbul-Kopenhag seferinde kene paniği

1 dk okuma

Danimarka’da yaşayan gurbetçi Eskici ailesi, Çorum'da yaptıkları tatil sonrası dönüş için 9 aylık kızları Nil ile birlikte yola çıktı. Kastamonu'ndan uçakla İstanbul'a gelen Onur ve Esin Eskici çifti, Türk Hava Yolları'nın (THY) seferiyle Kopenhag'a gitmek üzere uçağa bindi. Anne Esin Eskici, uçağın içinin sıcak olması nedeniyle kızının üstünü çıkartınca koltuk altına kene yapıştığını fark etti. Durumu kabin görevlilerine bildiren aile, apar topar uçaktan inerek Atatürk Havalimanı'nda bulunan sağlık birimine geldi. Doktor tarafından muayene edilen bebekte yüksek ateş gibi kene ısırığının belirtileri olan klinik bulgular tespit edildi. Bunun üzerine aile Haseki Hastanesi’ne yönlendirildi. Burada yapılan küçük bir operasyonla Nil’in vücudundaki kene çıkartıldı. Aile daha sonda THY’nin ikinci bir Kopenhag uçağı ile seyahat etmek üzere Atatürk Havalimanı’na geldi. Çorum’da kenenin yapıştığını uçakta fark ettiklerini belirten anne Esin Eskici, “Nil’in kazağını çıkartırken fark ettim. Vücudunun sol koltuk altına yapışmıştı. Hastanede çıkardılar. Birkaç gün dikkat edin dediler. Sağolsun THY de bize çok yardımcı oldu” dedi. Daha sonra Eskici ailesi saat 14.20 uçağı ile İstanbul’dan Kopenhag’a uçtu.

KategoriHavacılık
EtiketlerTHYİstanbul
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

THY'den dev sipariş: 150 adet Boeing 737 MAX
Havacılık

THY'den dev sipariş: 150 adet Boeing 737 MAX

Türk Hava Yolları, Boeing ile 150 adede kadar Boeing 737 MAX uçağını kapsayan tarihi bir sipariş anlaşmasına imza atarak filosunu güçlendirme yolunda dev bir adım attı.

THY, Londra Stansted uçuşlarına başladı
Havacılık

THY, Londra Stansted uçuşlarına başladı

Türk Hava Yolları (THY ) İngiltere’nin başkenti Londra’da Heathrow ve Gatwick’ten sonra Stansted Havalimanı’na tarifeli seferlere başladığını duyurdu.