Hollanda Kralı Willem-Alexander, 22 yıldır Hollandalı havayolu şirketi KLM'nin bazı tarifeli uçuşlarında ikinci pilot olarak kokpitte yer alarak en büyük hobisini gerçekleştiriyor. Başta yolcular olmak üzere kamuoyundan gizlediği sırrını geçen sene açıklayan Kral Alexander'in bu gizemli uçuşlarından biri dün Amsterdam-İstanbul seferini yapan KL1613 sefer sayılı uçuşunda yaşandı.
131 yolcusuyla Schiphol Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737-700 tipi uçağın ikinci pilotu 51 yaşındaki Hollanda Kralı'ydı. Kral'ın uçuşu her zaman olduğu gibi büyük gizlilik içindeydi ve uçaktaki görevli ekip dışında kimseye duyurulmamıştı.
Ancak uçağın ön bölümünde bulunan bazı yolcular, dikkatleri sayesinde kabin ekibiyle selamlaşan Willem-Alexander'i hemen tanıdı. Birçok yolcu ise bundan habersiz uçarken, kokpitteki sürpizi ancak indiklerinde öğrenebildi. Uçağın birinci sırasındaki koridor koltuğu güvenlik nedeniyle Kral'ın korumasına ayrıldı.
2 SAAT 50 DAKİKA SÜREN 'KRAL' YOLCULUK
Kral Alexander'in idaresinde uçak, 2 saat 50 dakikalık uçuşun ardından 16.45'de Atatürk Havalimanı'na teker koydu. Yolcular, sıra dışı bu uçuşun ardından terminale geçti. Kral dahil olmak üzere kabin ve kokpit ekibi ise aynı uçakla bu kez İstanbul-Amsterdam seferi için yolcu alımı nedeniyle uçaktan ayrılmadı.
22 yıldır KLM'nin tarifeli seferlerinde uçan Hollanda Kralı, bir dönem Hollanda'da geliştirilmiş Fokker serisi yolcu uçaklarında görev yapıyordu. Ancak Fokker yolcu uçaklarının KLM'den emekli olmasının ardından Boeing 737 tip eğitimi alan Kral, 2017'den beri bu tip yolcu uçaklarını uçuruyor. Kral için çok özel olan bu uçuşlar, yolculardan gizlenerek yapılıyor. Kral, gizli tuttuğu bu sırrını geçen yıl kamuoyuna açıklamış ve uluslararası medyada geniş yankı bulmuştu.
İlgili Haberler

Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan milli gelire büyük katkı
İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı, 2023 yılında 75 bin istihdam ve 44 milyar TL katma değerle Türkiye’nin GSYİH’sının yüzde 1,5’ine karşılık gelen bir milli gelirin yaratılmasına katkıda bulunacak.

THY, İstanbul Havalimanı’ndaki uçuş ağını genişletiyor
Türk Hava Yolları (THY), İstanbul Havalimanı’ndan Adana ve Trabzon’a tarifeli uçuş başlatma kararı aldı.

Oman Air Türkiye’de
2015 yılından bu zamana kadar genel satış acentesi ile Türkiye’de varlığını sürdüren Umman Sultanlığı’nın Milli Hava Yolu Oman Air, Türkiye ofisini hizmete açtı.

Corendon Airlines, uçak ve yolcu sayısını artıracak
Corendon Airlines, bünyesinde yer alan biri Türkiye, ikisi Avrupa bayraklı üç havayolu şirketine gerçekleştirdiği yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Corendon Almanya'da Türk Acentelerle Buluştu
2014 yılında girdiği Almanya pazarında istikrarlı bir büyüme grafiği çizen Corendon Airlines, bu ülkedeki etnik yolculara hitap eden acenteler ve konsolidatörler ile tanışma toplantıları…

SunExpress, 2019 için kapasite artıracak
SunExpress’in Almanya Genel Müdür Yardımcısı Alper Özen, “2019’da turizmdeki yükselişin hızlanarak süreceğini ön görüyoruz” dedi.
