Antalya Limanı'na gelen sezonun ilk lüks yolcu gemisi, TUI Cruises’un Mein Schiff isimli gemisi oldu. 3 bin yolcu kapasiteli gemi, Mısır’ın İskenderiye Limanı’ndan hareket ederek saat 03.00’da Antalya Limanı’na geldi. Bugün gece 22.30’da tekrar hareket edecek kruvaziyer gemi Yunanistan'a yeni bir tur için hareket edecek. Gemi, 10 gün sonra tekrar Antalya’da olacak. Öte yandan 3 bin kapasiteli kruvaziyer gemide 2 bin 361 yolcunun yanı sıra 500 kişilik mürettebat bulunuyor.
Port Akdeniz Genel Müdürü Özgür Sert, baharın ilk günlerinde Antalya Limanı’na gelen geminin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Sert, "Yaklaşık 3 bin yolcu kapasiteli gemi 295 metre boyunda. Üzerinde yaklaşık olarak 2 binin üzerinde Alman yolcuyla geldi. Yolcuları gemiye aldıktan sonra aynı sayıda yolcu gemiye katılacak. Bu bizim için sevinç ve güzel bir gün. Alman yolcular geldiler. Bugünlerde gündemimizi fazlaca meşgul eden konulardan bir tanesi, bir taraftan da sezonumuzun ilk gemisi. Bu baharın turizme, ticarete katkı sağlamasını arzu ediyoruz. Umarım bu gemilerin devamı artarak fazlasıyla şehrimize gelir" dedi.
"Çıkış yılı olmasını arzu ediyoruz"
Bu senenin çıkış yılı olmasını arzu ettiklerini dile getiren Sert, "Umarım daha iyi sayıda yolcu gemisi gelmeye devam eder. Turizmde iyi, güzel bir gelecek bizi bekliyor. Bu ümitle hareket ediyoruz. Antalya’da Türkiye’de turizmin başkenti. Limanımıza gelen turistler de Antalya ile güzel ve olumlu geri dönüş yapıyorlar. Umarı onlarda çevresindeki kişilere bunu söylerler" ifadelerini kullandı.
İlgili Haberler

Seyahat devi TUI’den Antalya’ya Alman turist yağmuru
2017 kruvaziyer turizm sezonunu 11 Nisan’da TUI Cruises’ın Mein Schiff 3 adlı gemisi ile açarak, Antalya’ya 5.131 turist çeken Port Akdeniz, şimdi de TUI Cruises’in Mein Schiff 5 adlı gemisini…

Antalya, dünyaca ünlü kruvaziyeri ağırladı
Kruvaziyer turizminin önemli noktalarından QTerminals Antalya, lüks kruvaziyer gemisi MSC Explora I’ı ağırladı.

Kruvaziyer turizminde umutsuz bekleyiş
Kruvaziyer turizmin başkenti Kuşadası eski günlerini arıyor.

Kruvaziyer turizmine destekte son durum ne?
Kruvaziyer turizmine yönelik teşvik çalışmasında sona gelindiğini bildiren Bakan Avcı, taslakların Başbakanlık'a gönderildiğini bildirdi.

Kruvaziyer turizminin 5 aylık karnesi belli oldu
Türkiye kruvaziyer turisti trafiği, 2017 yılı 5 aylık dönemde % 48 dolayında azalarak 175 binden 90 bin seviyesine indi.

Kruvaziyerlerde yolcu başına ödenecek destek miktarı belli oldu
Hükümet, kruvaziyer gemilerin rotasını Türkiye'ye çevirmek için seyahat acentelerine yolcu başına 30 Dolar destek verme kararı aldı.
