ABD merkezli LGBT+ temalı kruvaziyer organizasyonu Atlantis Events’in düzenlediği "Atina-Venedik" seferi, Türkiye'nin limanlara yanaşma izni vermemesi üzerine rotasını değiştirdi.
Virgin Voyages’a ait Scarlet Lady gemisi, 5 Temmuz'da Atina'dan yola çıkacaktı. Güzergahta 7 Temmuz'da Kuşadası ve ardından İstanbul limanları bulunuyordu.
Aydın Valiliği, geminin "toplumumuzun yapısı ve ahlaki değerlerimizle bağdaşmayan davranışlarıyla bilinen gruplar" tarafından kiralandığını belirterek yanaşmaya "kesinlikle imkan olmadığını" açıkladı. Gerekçe olarak "ahlaki değerler" ve "aile yapısı" gösterildi.
Kararın ardından geminin yeni rotası belli oldu. Türkiye yerine Kahire, Mısır ve Yunanistan'ın Girit adası ziyaret edilecek.
Gemide yaklaşık 1.900 yolcunun olması bekleniyordu. Yolcuların 1.100'ü ABD'den, geri kalanı İngiltere, Kanada ve Avustralya'dandı. Gemide sahne alacak olan Broadway sanatçısı Patti LuPone da sosyal medyadan karara tepki gösterdi.
Atlantis Events CEO'su Rich Campbell, 36 yıllık şirket tarihinde yolcuların kimliği nedeniyle ilk kez bir limana yanaşmalarının engellendiğini belirterek, "Bir ülkenin hangi turisti alıp almayacağına karar vermesi endişe verici" dedi.
Kaynaklar: CNN, NY Post, Free Press Journal
İlgili Haberler

Ünlü Broadway kraliçesinden Türkiye'ye LGBT+ tepkisi: "Çok öfkeliyim"
ABD'li efsane Broadway sanatçısı Patti LuPone, Türkiye'nin LGBT+ temalı bir kruvaziyeri limanlarına sokmamasına sosyal medyadan sert tepki gösterdi.

Panama bayraklı dev kruvaziyer, Marmaris’e 4 binin üstünde turist getirdi
Panama bayraklı dev kruvaziyer MSC Divina, Kuşadası'nın ardından Marmaris'e demir atarak ilçeye 4 binin üzerinde Avrupalı turist getirdi.

Bodrum’da kruvaziyer hareketliliği: "3 bin 292 turist geldi"
Bodrum Cruise Port'a yanaşan Aroya ve National Geographic Orion isimli iki kruvaziyer gemisiyle toplam 3 bin 292 turist ilçeye geldi.

Lüks algısı yıkıldı: Kruvaziyer turizmi artık herkesin gündeminde
Lüks algısı yıkılan kruvaziyer tatilleri, sunduğu fiyat-performans avantajı ve zengin rotalarıyla artık her bütçeye uygun, popüler bir seyahat alternatifi haline geldi.

LGBT kruvaziyer seferi İstanbul’da protesto edildi
İstanbul'da bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, temmuz ayında kente gelmesi planlanan LGBT temalı kruvaziyer gemisine karşı protesto ve basın açıklaması düzenledi.

Kuşadası'nda tartışmalara neden olan LGBT kruvaziyer seferi iptal edildi
Aydın Valiliği, basın yayın organları ve sosyal medyada gündem olan bir gruba ait kruvaziyer gemisinin 7 Temmuz'da Kuşadası'na yapması planlanan seferin iptal edildiğini açıkladı.

