Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2018

Bu müzeden dünyada iki tane var, birisi Türkiye’de

1 dk okuma

İnegöl Devlet Hastanesi sergi alanında gerçekleştirilen açılışa Kaymakam Şükrü Görücü, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen, hastane personeli ve davetliler katıldı. Açılışta konuşan Başhekim Hayrettin Göçmen, "Ulusal ve uluslararası İnegöl Turizm Parkuru'nda İnegöl Devlet Hastanesi olarak yerimizi alma çabalarımızın bir girişimi olarak 2016 yılında İnegöl Devlet Hastanesi'nin kuruluşunun 110'uncu yılında hizmete soktuğumuz İnegöl Sağlık Tarihi Müzesi'nin yanı sıra hastanemizin kuruluşunun 112'nci yılında 112 Sağlık Hizmetleri'nin önemini vurgulayacak şekilde Türkiye'de ilk ve tek, dünyada ise 2'nci olan 'Ambulans Tarihi Müzesi' ve 'Oyuncak Ambulans Müzesi' bölümlerimizin açılışını yapıyoruz" dedi.

“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”
Kaymakam Şükrü Görücü de açılışta yaptığı konuşmada, "İnegöl Devlet Hastanesi hep ilkleri yaşadı ve bugün de bir ilki gururla açacağız. En büyük felsefemiz 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' Geçmişe baktığımızda kızaklarla, hayvanların üzerinde, insanların sırtında hastalarımız gelirken bugün son model araçlarla o insanlarımızı kısa sürede hastanelere getirip yaşama döndürmek bizim için çok mutluluk vericidir. Ambulans Müzesi'ne baktığımızda ambulansın tarihini ve hastane çalışanlarımızın böyle güzel bir eseri ortaya getirdiğini hep birlikte görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her şey güzel başlar, devam ettirmek onu başlatanlara bağlıdır" ifadelerini kullandı.

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2018
Kültür-Sanat

Otelin terasında tarihi eser pazarlığı

Bursa’da definecilerin ele geçirdikleri tarihi eserleri satmak için müşteri arandığı bilgisini alan jandarma ekipleri kaçakçıları otelin terasında eserleri satmak isterken suçüstü yakalandı.

Tourism Today haber arşivi 2018
Kültür-Sanat

Antalya’da Andrey Karlov’a özel sergi açıldı

Rusya’nın terör kurbanı olan eski Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov’a özel “Sovyet Diplomasisi Tarihi” sergisi, Cumartesi günü Antalya’da Sosyalist Yaşam Müzesi’nde açıldı.