İnegöl Devlet Hastanesi sergi alanında gerçekleştirilen açılışa Kaymakam Şükrü Görücü, Cumhuriyet Başsavcısı Zekeriya Alper İnanç, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen, hastane personeli ve davetliler katıldı. Açılışta konuşan Başhekim Hayrettin Göçmen, "Ulusal ve uluslararası İnegöl Turizm Parkuru'nda İnegöl Devlet Hastanesi olarak yerimizi alma çabalarımızın bir girişimi olarak 2016 yılında İnegöl Devlet Hastanesi'nin kuruluşunun 110'uncu yılında hizmete soktuğumuz İnegöl Sağlık Tarihi Müzesi'nin yanı sıra hastanemizin kuruluşunun 112'nci yılında 112 Sağlık Hizmetleri'nin önemini vurgulayacak şekilde Türkiye'de ilk ve tek, dünyada ise 2'nci olan 'Ambulans Tarihi Müzesi' ve 'Oyuncak Ambulans Müzesi' bölümlerimizin açılışını yapıyoruz" dedi.
“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın”
Kaymakam Şükrü Görücü de açılışta yaptığı konuşmada, "İnegöl Devlet Hastanesi hep ilkleri yaşadı ve bugün de bir ilki gururla açacağız. En büyük felsefemiz 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' Geçmişe baktığımızda kızaklarla, hayvanların üzerinde, insanların sırtında hastalarımız gelirken bugün son model araçlarla o insanlarımızı kısa sürede hastanelere getirip yaşama döndürmek bizim için çok mutluluk vericidir. Ambulans Müzesi'ne baktığımızda ambulansın tarihini ve hastane çalışanlarımızın böyle güzel bir eseri ortaya getirdiğini hep birlikte görüyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her şey güzel başlar, devam ettirmek onu başlatanlara bağlıdır" ifadelerini kullandı.
İlgili Haberler

BTİOYO Müzesi, turizmcilerin öğrencilik anılarını sergiliyor
Balıkesir Üniversitesi’ne bağlı Turizm Fakültesi 43 yıllık geçmişini, kurduğu BTİOYO müzesi ile yeni kuşaklara aktarıyor.

UNESCO, Türkiye ve Antalya’yı neden bekletiyor?
Unesco Dünya Kültür Mirası Listesi'nde 77 öneriyle eseri en çok bekletilen ülkeler sıralamasında birinci olan Türkiye, listeye alınan 18 eserle 16'ncı sırada yer alıyor.

Otelin terasında tarihi eser pazarlığı
Bursa’da definecilerin ele geçirdikleri tarihi eserleri satmak için müşteri arandığı bilgisini alan jandarma ekipleri kaçakçıları otelin terasında eserleri satmak isterken suçüstü yakalandı.

İznik'te bulunan lahitten iki mumyalanmış general çıktı
Bursa'nın İznik ilçesinde arkeolojik kazılar sırasında bulunan lahdin devasa kapağı, vinç yardımıyla açıldı. Lahitte asker giysili, mumyalanmış iki asker bulundu.

Antalya’da Andrey Karlov’a özel sergi açıldı
Rusya’nın terör kurbanı olan eski Türkiye Büyükelçisi Andrey Karlov’a özel “Sovyet Diplomasisi Tarihi” sergisi, Cumartesi günü Antalya’da Sosyalist Yaşam Müzesi’nde açıldı.

18. Devlet Fotoğraf Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buluyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın düzenlediği 18. Devlet Fotoğraf Yarışması’nın ödülleri sahiplerini buluyor.
