Sergide, 6 metre genişliğindeki dev örümcek, 4 metre uzunluğundaki dev karıncaların
EXPO 2016 Antalya Kongre Merkezi, Leonardo Da Vinci'nin 'Makineler' sergisinden sonra bu kez 'İnanılmaz Böcekler' sergisine ev sahipliği yapıyor. Günlük yaşamda sürekli etrafta olmalarına rağmen, kendilerini akıllıca kamufle etmeleri, küçük boyları veya renkleri sayesinde çoğu zaman dikkatlerden kaçan böceklerin gizli özelliklerini ortaya koyan sergi büyük ilgi görüyor. Sergide gözden kaçan böceklerin dev replikaları ve vücut parçaları da yer alıyor. Gözlerinizin içine bakan 150 cm kanat açıklığına sahip kelebekler ve 3 metre uzunluğundaki böcekler benzersiz sergide teşhir edilen dev heykel replikalardan sadece iki tanesi.
Sergide ayrıca, böcek anatomisi, fizyolojisi ve embriyolojisi ile ilgili laboratuvar faaliyetlerine yönelik, parçalara ayrılabilen dev 3D model gibi eğitsel araçlar, videolar, gerçek numuneler, küçük 3 boyutlu tablolar ve çıplak gözle görülemeyen ince detaylar da sergileniyor. Sergide, orijinal boyutlarından yaklaşık 20 kat büyütülmüş dokunulabilen modelleri bulunan akrep, örümcek, kırkayak, çıyan, kabuklu, su ayısı ve yine böcek sınıfına girmeyen yay kuyruk da ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunuyor. Yaklaşık 700 metrekare alana kurulan sergide dünyanın her yerinden böcekleri içeren modellemeler ve duvar fotoğrafları da yer alıyor.
30 Ekim'e kadar açık kalacak olan 'İnanılmaz Böcekler' sergisi her gün 11.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilecek.
İlgili Haberler

Antalya’da yıldız yağmuru devam ediyor
EXPO 2016 Antalya, Ağustos ayı buyunca Cirque Du Soleil, Lara Fabian, Sting, Enrique Iglesias ve daha birçok ünlü ismi ağırlamaya hazırlanıyor.

Rus turistlerin Türkiye tatilini tiye alan klip rekora koşuyor
"Rekord Orkestr" ın seslendirdiği "All inclusive tri zvezdı" (Herşey Dahil Üç Yıldız) şarkısına Türkiye'de klip çeken Bonya ve Kuzmiç olarak tanınan sanatçılar Rus turistlerin Türkiye'deki…

Sanatın 3 dalı Rixos Downtown’da birleşiyor
Ebru Ceylan’ın “Konuşan Resimler” serisinin dördüncüsü “Ebedî - Edebî” 16 Ağustos - 15 Eylül tarihleri arasında Rixos Downtown Antalya’da sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

Türkiye’nin dünya mirası büyüyor
Ani Tarihi Kenti, bu yıl Türkiye’nin dönem başkanlığı ve ev sahipliğinde, İstanbul’da gerçekleştirilen UNESCO Dünya Miras Komitesi 40. Toplasında, Dünya Miras Listesi'ne kaydedildi.

Turizm Bakanlığı ören yerlerinin gişelerini kiraya verecek
Kültür ve Turizm Bakanlığı, 376 müze ve örenyerinin gişelerini beş yıllığına kiraya verecek.

Antalya Müze Müdürlüğü’nün takvimi hakkında suç duyurusu
Antalya Müze Müdürlüğü’nün 2016 yılı masa takvimlerinde darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz tarihinin olmadığı, yerine ’14’ kullanıldığı görülmüştü.
