Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Çanakkale’deki Assos Arkeolojik Alanı, Balıkesir Ayvalık Endüstriyel Kültürel Peyzajı ve Konya’daki İvriz Kültürel Peyzajının UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alındığını belirterek, böylece Türkiye’nin geçici listedeki unsur sayısının 72‘ye çıktığını bildirdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Assos Arkeolojik Alanı, Ayvalık Endüstriyel Kültürel Peyzajı ve İvriz Kültürel Peyzajı’nın 'UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "UNESCO Dünya Mirası Geçici Listemize kayıt olmak üzere Çanakkale’deki Assos Arkeolojik Alanı, Balıkesir Ayvalık Endüstriyel Kültürel Peyzajı ve Konya’daki İvriz Kültürel Peyzajına ilişkin hazırladığımız dosyaları yaklaşık 1 yıllık bir hazırlık sürecinin ardından geçtiğimiz ay UNESCO Dünya Miras Merkezine iletmiştik. Merkezin yaptığı değerlendirme sonucunda bu üç unsurumuz da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alındı. Böylece geçici listedeki unsur sayımız 72‘ye çıktı" ifadelerini kullandı.
"UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesinde ise 16 unsurla, dünyada en çok unsur kaydettiren 17'nci ülkeyiz" diyen Avcı, şunları kaydetti: "Temmuz’da Polonya’da düzenlenecek UNESCO 41. Dünya Miras Komitesi Toplantısında Aydın’daki Afrodisias Antik Kenti’nin daimi listeye girmesi görüşülecek. Önümüzdeki yıl yapılacak toplantıdaki adayımız ise Şanlıurfa’daki Göbeklitepe olacak. İnşallah bu iki unsurumuzun da kalıcı listeye gireceğine inanıyoruz. Her yıl geçici listedeki bir unsurumuzu kalıcı liste için aday gösterebiliyoruz. İnşallah geçici listedeki diğer unsurlarımızı da önümüzdeki yıllarda daimi listeye almak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben bu anlamda başta Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."
İlgili Haberler

Antalya’da turistlerin nefesleri kesilecek
Dünyanın en önemli motor gösteri grubu Adrenelina, yaz sezonunda gösteriler yapmak üzere Antalya’ya geldi. 11 kişilik grupta dünya şampiyonları yer alıyor.

Türkiye ve Rusya ortak dizi - film yapılması konusunda anlaştı
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Rus mevkidaşı Vladimir Medinski ile ortak film ve dizi yapılması konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı.

Kemer’de Rus bayramı
Kemer Belediyesi, Rusya Dostluk ve Kültür Derneği ile Kemer Turistik Otelciler Birliği’nin (KETOB) organize ettiği Rusya'nın 9 Mayıs Zafer Bayramı kutlamaları Kemer’de başladı.

Midas Hotel'den anlamlı sergi
Midas Hotel Ankara'da, Hacettepe Üniversitesi hocalarından Dr.

650 yıllık türbeyi 192 tekerlekli platformla yeni yerine taşıdılar
Ilısu baraj suyu altına kalacak olan Hasankeyf ilçesindeki 650 yıllık Zeynel Bey Türbesi'nin taşınma işlemi başladı.

Rus heykeltraş, Antalya’da kumdan 15 Temmuz heykeli yaptı
Türkiye’nin ilk ve tek kum heykel festivali özelliğini taşıyan Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali’nde sanatseverlerle buluşacak heykeller, gerçeklerine benzerliğiyle dikkat çekiyor.
