Gila Benmayor'un köşe yazısında öne çıkan satır başları şu şekilde...
"Yazıya bir soruyla başlayayım.
İstanbul'da 8 - 12 Kasım tarihlerinde "Tasarım Haftası" (Design Week Turkey) etkinliği düzenleyen Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Unesco'nun 10 gün kadar önce İstanbul'u "Tasarım Şehri" ilan ettiklerinden acaba haberdarlar mı?
Kesinlikle değiller.
Zira haberdar olmuş olsalardı İstanbul sokaklarında, tasarım haftasında "Tasarım Şehri İstanbul" ilanlarından geçilmezdi.
"Tasarımın potansiyelinin" konuşulduğu bu etkinliğe İstanbullu olarak daha çok anlam verirdik.
UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı" kapsamında İstanbul'u "Tasarım Şehri" unvanı layık gördüğünü hiç birimiz bilmiyoruz.
Çünkü UNESCO'ya dosyayı sunan İstanbul Turizm Atölyesi'nin bağlı olduğu İBİZ bizlere bu şahane haberi duyurmadı ya da duyuramadı.
Oysa geçtiğimiz yıl Gaziantep yine "Yaratıcı Şehirler Ağı" kapsamında "Gastronomi Şehri" ilan edildiğinde hepimiz duymuştuk.
Gaziantep adına ne kadar gururlanmıştık. Belediye Başkanı Fatma Şahin de bugüne kadar, her fırsatta bunu övünçle dile getirir, şehrin tanıtımı için ne kadar önemli olduğunu vurgular. İstanbul neden Gaziantep gibibu unvanın tadını çıkartmasın değil mi?
Peki unvana nasıl sahip olduk?
İlgili Haberler

Turizm Bakanlığı’ndan "Turizm ve Aile" konulu fotoğraf yarışması: ödül 36 bin TL
Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Turizm ve Aile" konulu fotoğraf yarışması düzenliyor. Bakanlığın ödül olarak dereceye gireceklere toplam 36 bin lira vereceği yarışmanın son başvuru tarihi ise 1 Aralık.

Turizm yazarı Öncü’den Kemer sergisi
Gazeteci-Turizm Yazarı Halil Öncü, arşivinde bulunan ve kendisi için oldukça anlamlı olan orijinal 1940’lı ve 1950’li yıllara ait olan 10 Kasım Gazetelerinden oluşan sergisini İlçe Milli Eğitim…

Antalyalı turizmciler Kent Müzesi’ni beğendi
Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu’nun bu ayki konuğu Kent Müzesi Yürütme Kurulu Üyesi Recep Esengil oldu.

Türkiye, UNESCO Yürütme Kurulu’nda
Türkiye, UNESCO’nun en üst düzey icra organı olan 58 üyeli Yürütme Kurulu’na 134 oyla 4 yıl süre ile seçildi.

İşte Ulu Önder Atatürk’ün hatırası bulunan dünya şehirleri
Neredekal.com, 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıldönümüne özel bir çalışmaya imza attı. Neredekal.com, Atatürk’ün hatırasının bulunduğu dünya şehirlerini sıraladı.

