Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2016

7 otel kapandı, sayı daha da artabilir

2 dk okuma

Güneydoğu’da 6-7 Ekim Kobani olaylarıyla birlikte hortlayan terör olayları bölge turizmine büyük darbe vurdu. Bölgenin gözde turizm merkezlerinden Mardin’de, çözüm süreciyle birlikte canlanan turizm, terör olaylarıyla birlikte dibe vurdu. Tarihi mekanların yerli ve yabancı turiste hasret kaldığı kentte, yaşanan olaylar nedeniyle 7 otel kapandı. Kentteki, turizm işletmelerinde çalışan 600’ü aşkın vatandaş ise işsiz kaldı.

MARTOD Başkanı Özgür Azad Güngör, kent turizminin 6-7 Ekim olaylarından beri sıkıntılı günler yaşadığına dikkat çekti. 14 aydır esnafın kendisini kurtarabilecek kadar iş yapamadığını aktaran Güngör, “Şu ana kadar 7 otelimiz kapandı, geriye kalan otellerimiz ise küçülmek zorunda kaldılar ve şu an kapanma noktasına geldiler. Turizm sektöründen çalışan 600’ü aşkın kişi işten çıkartıldı. 2016 yılında herhangi bir rezervasyon yok, herhangi bir kımıldama görmüyoruz. Bu yüzden bu sayının daha da artmasından endişe ediyoruz” dedi.

Mardin turizminin geldiği nokta ile ilgili çalışma yaparak bir rapor hazırladıklarını kaydeden MARTOD Başkanı Güngör, hazırladıkları raporu hem Mardin Valiliği’ne hem de ilgili bakanlıklara gönderdiklerini söyledi. Raporda, turizm sektöründe çalışan işletmelerin ayakta tutulması için bazı önlemlerin alınmasını talep ettiklerini dile getiren Güngör, sadece turizm sektörü değil esnafın da ciddi sıkıntılar yaşadığını aktardı. Mardin’in en büyük gelirlerinden bir tanesinin turizm olduğunu ve hükümetin turizme ciddi bir destek vermesi gerektiğini belirten Güngör, “Bu işletmelerin ayakta durması için personellerimiz İŞKUR tarafından desteklenmesi gerekir. Ölü sezonunda Antalya’da yapılan bakanlıkların seminerlerinin Mardin’de yapılmasını ve devam eden kredilerin ötelenmesini talep ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

KategoriOtel
EtiketlerMardin
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2016
Otel

Intercontinental 5000. otelini açtı

Dünyanın önde gelen otel zincirlerinden InterContinental Hotels Group, Lower East Side New York ile dünyadaki 5 Bininci otelini dün hizmete açtı.