Tourism Today — Türkiye ve Dünyadan Turizm Haberleri
TT15 Ekim 2026 Perşembe
800 yıllık kervansaray, otel olarak hizmete açılıyor

800 yıllık kervansaray, otel olarak hizmete açılıyor

2 dk okuma
Google'da öne çıkar
Turizm gündemini Google'da önce bizden görünTercih edilen kaynak yap
800 yıllık kervansaray, otel olarak hizmete açılıyor
800 yıllık kervansaray, otel olarak hizmete açılıyor
800 yıllık kervansaray, otel olarak hizmete açılıyor

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlanan 800 yıllık “Obruk Kervansaray Müze Otel” 28 Haziran Cuma günü hizmete açılıyor. Selçuklu Mimarisini yaşatarak tarihe sahip çıktıklarını ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; 800 yıllık kervansarayının şehrin cazibesini arttıracağını söyledi.

Karatay Belediyesi yürüttüğü pek çok çalışmayla, ilçenin yüzlerce yıllık geçmişine, kültürüne ve tarihi dokusuna sahip çıkıyor. Bu kapsamda Obruk Mahallesi’nde restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları tamamlanan Obruk Kervansaray Müze Otel, 28 Haziran Cuma günü hizmete açılıyor.

SELÇUKLU KERVANSARAYI YENİDEN HAYAT BULDU
Konya-Aksaray Kara yolunun 70. kilometresinde yer alan 180 metre genişlik ve 145 metre derinliğindeki Kızören Obruğu’nun yanı başında 800 yıl önce inşa edilen Selçuklu kervansarayı, 4 yıl süren restorasyon çalışmasının ardından 13 odalı otele dönüştürüldü. Mutfak malzemelerinden masa ve sandalyelerine kadar tarihi malzemelerle donatılan kervansarayın her odasına yerden ısıtmalı Türk hamamı yapıldı.

“OBRUK KERVANSARAY MÜZE OTEL” MARKA OLACAK
Selçuklu Mimarisini yaşatarak tarihe sahip çıktıklarını ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; kervansarayın şehrin marka değerlerinden birisi olacağını kaydetti. Obruk Kervansaray Müze Otel’in dünyanın en eski otellerinden biri olduğu bilgisini veren Hasan Kılca; “Karatay’ın sinesinde taşıdığı güzellikleri yeniden ihya etme arzumuzun temelinde, yapılarla birlikte bir medeniyet inşa eden ecdadımıza karşı duyduğumuz vefa duygusu yatmaktadır. Bizler bu duyguyla yüzlerce yıllık tarihi yeniden ayağa kaldırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Obruk Hanı 1900’lü yılların başına kadar konaklama olarak kullanılmış. Daha sonra yıkılmış. Dört yılda restorasyonunu tamamladık. Bunun gelecek kuşaklara aktarılması önemliydi. Biz de burayı bir müze ve otel şeklinde tasarladık. Otel içerisinde 200-300 yıllık geçmişi olan malzemeleri kullandık. Burada konaklayan bir misafirimiz kendisini sanki 1200'lü yıllarda konaklıyormuş gibi hissedecek. Yine kervansarayın açık avlusundaki yerlerde müze ve kütüphane yer alıyor. Ziyaretçilerimiz burada sergilenen eserleri inceleme fırsatı da bulacak. Odalarda yerden ısıtmalı Türk hamamları yaptık. Obruk Kervansaray Müze Otel’de hem modernlik hem de tarih var. Misafirlerimiz burayı çok sevecekler. Kervansarayın önemli turizm destinasyonlarından birisi olacağını öngörüyoruz. Asırların ardından yeniden ihtişamlı görüntüsüne kavuşturduğumuz kervansarayı 28 Haziran Cuma günü vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şimdiden Konya’ya ve Karatay’ımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

KategoriOtel
EtiketlerKonya
Beğendiniz mi?
Haberlerimizi Google'da öne çıkarınTercih et
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Kaya Hotels & Resorts, Londra’da otel satın aldı
Otel

Kaya Hotels & Resorts, Londra’da otel satın aldı

13 oteliyle Türkiye’nin en büyük otel zincirlerinden biri olan Kaya Turizm Grubu, yurt dışındaki ilk yatırımını Avrupa’nın kalbi Londra’nın en prestijli bölgelerden olan King’s Cross’ta yer alan…

Bu otel zürafalar sayesinde doluyor!
Otel

Bu otel zürafalar sayesinde doluyor!

Afrika’nın adı safari turları ile bilinen ülkelerinden Kenya’da bulunan Giraffe Manor isimli otel, misafirlerine sunduğu deneyim ile dünyanın dört bir tarafından misafir ağırlıyor.

Regnum Carya’ya Altın Ödül!
Otel

Regnum Carya’ya Altın Ödül!

Marketing Türkiye ve BoomSonar iş birliği ile Hilton Bomonti İstanbul’da düzenlenen Brandverse Awards'da, oteller kategorisinde en prestijli sosyal medya ödülü olan Altın Ödül Regnum Carya’ya verildi.