İstanbul içinde başlı başına bir destinasyon haline gelmeye başlayan Haliç, artan kaliteli ve marka otel yatırımları ile de dikkat çekmeye başladı. Her geçen gün doluluk oranlarını yükselten bu oteller bölgenin imajına da ciddi bir katkı sağlıyor. 2013 yılında temeli atılan ve 2016 yılının Mayıs ayında hizmete giren Ramada Hotel & Suites İstanbul Golden Horn de Haliç’e değer katan oteller arasında yer alıyor. Ramada Hotel & Suites İstanbul Golden Horn, açılışının ardından yaşanın 15 Temmuz darbe girişimi ve terör olaylarına rağmen İstanbul ve Türkiye turizmine katkı sağlamak için çalışmalarına devam ederek Haliç’e ciddi bir katkı sağladı.
Haliç’in Boğaz’ın incisi olduğunu dile getiren Ramada Hotel & Suites İstanbul Golden Horn Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ketancı, bölgenin her geçen gün daha iyi bir noktaya geldiğini söyledi. 2013 yılında yatırıma başladıklarını hatırlatan Ketancı, “O dönem bölgede iki otel vardı şimdi 6 otel oldu. Bu otellerin kapasiteleri de yüksek. Haliç Port projesi hayata geçmesi bekleniyor. Alibeyköy’e bağlantısı, Haliç Kongre Merkezi, belediyenin yaptığı kanal temizlikleri, sultan kayıkları bölgeyi cazibe merkezi haline getiriyor. İstanbul’un içinde farklı bir destinasyon gibiyiz. Sütlüce’ye otelimizi açtığımız zaman ‘orada otel mi olur’ dediler. Şimdi baktığımızda Mayıs ve Eylül aylarında yatağımız yoktu. Kongre turizminin de hareketli hale gelmesi ile daha da iyi bir destinasyon olacağız” dedi.
Ramada Hotel & Suites İstanbul Golden Horn’u 2016 yılında açtıklarını belirten Ketancı, açılış sonrasındaki olumsuzluklara rağmen çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Ketancı: “Biz Mayıs 2016’da ilk misafirleri ağırladık. Açılışımızın üzerinden kısa bir süre sonra darbe girişimi ve terör olayları yaşandı. O anda biz geri vites yapmadık. 15 Temmuz darbe girişiminden 2 hafta sonra Hindistan’da workshop yaptık. İnsanlara Türkiye’nin ve İstanbul’un güvenli olduğunu göstermek istedik. Biz ülkemiz için bu ülkeye inandığımız için yatırımızı sürdürdük. Daha sonra Dubai ve Bangladeş’te çalışmalar yaptık. Şu an Sütlüce için bu pazarlar ciddi alternatif oldu. Pazar konusunda yelpazeyi geniş tutuyoruz” şeklinde konuştu.
Ahmet Ketancı, bölgede yaşayan halkın da turizme adapte olduğunu söyledi. Ketancı: “Halkın bölgeyi turizm merkezi olarak görmesi yatırımları da beraberinde getirdi. Kafelerimiz var, alışveriş projesi var, marka otellerin de burada orada prestiji artırdı. Kongre turizmi anlamında bir organizasyon yapılacağı zaman konaklama konusunda soru işaretleri olurdu. Ama 6 otel bir araya gelince ciddi bir potansiyel yaratıyoruz. Bölge otelcileri olarak kongre turizmi ile ilgili olarak gereken desteği de vereceğimizi söylüyoruz” dedi.
“Bölgenin geleceği çok parlak” diye konuşan Ketancı, açıklamalarına şöyle nokta koydu: “5 sene sonra bölgemiz çok farklı bir kimliğe bürünecek. Bölgemiz gelecek vadediyor. Bizler de İstanbul ve ülkemiz için çalışmaya yılmadan devam edeceğiz.”
İlgili Haberler

Wyndham, ilk markalı rezidans projesi ve yeni Ramada oteliyle İstanbul’da büyüyor
Yeni açılan Ramada Residences by Wyndham İstanbul Haramidere ve Ramada by Wyndham Arnavutköy, İstanbul’da yeni konaklama seçenekleri sunuyor.

Rixos Hotels’te Kariyer Günleri başlıyor
Rixos Hotels, 25-26 Şubat 2019 tarihlerinde Antalya’da Kariyer Günleri düzenliyor.

Radisson Blu’nun “Yılın Franchise Oteli Ödülü” Türkiye’ye
Radisson Blu Hotel İstanbul Şişli, bağlı olduğu Doğu Avrupa, Rusya ve Türkiye bölgesinde 2018 yılındaki performansı nedeniyle “Yılın Franchise Oteli Ödülü”nü aldı.

Grand Hyatt ve Park Hyatt Istanbul’un Genel Müdürü Rufat Babayev oldu
Rufat Babayev, Hyatt grubunda 23 yıldır dünyanın farklı ülkelerinde ve departmanlarında kazandığı deneyimini Grand Hyatt İstanbul ve Park Hyatt İstanbul otellerinde devam ettirecek.

Ferit Şahenk, Marmaris’teki ünlü otelini TUI’ye devredecek
Dünya gazetesinden Kerim Ülker’in haberine göre, Ferit Şahenk’in sahibi olduğu D-Resort Grand Azur Oteli’ni dünyanın en büyük turizm şirketlerinden TUI alıyor.

Radisson Hotel Group, Türkiye’deki ilk “Radisson” markalı otelini açacak
Radisson Hotel Group bünyesinde yer alan ve İsveç’teki Nasdaq Stockholm borsasında işlem gören Radisson Hospitality AB, Türkiye’deki ilk Radisson markalı otelinin Bursa’da açılacağını duyurdu.
