Daha önce teleferik kısmı hizmete giren Tünektepe projesi kapsamında yapılması düşünülen, mimarisiyle Antalya’nın sembolü haline gelebilecek 30 odalı turistik tesis ve 240 kişi kapasiteli restoran projesi Büyükşehir Meclisi tarafından kabul edildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Tünektepe Özel İdare döneminden Büyükşehir Belediyemize intikal etmiş bir alan. Burada bir dünya projesi diye ifade ettiğimiz, Antalya’ya değer katacak önemli bir tesis projemiz var. Bununla ilgili süremiz çok az kalmıştı. Bir yatırım yapılabilecek kadar süre kalmamıştı. Sürenin 30 seneye uzatılması hususunda Orman Bakanlığı’mız ve Başbakanlık dahil 6 kurumla çok uzun bir bürokratik süreci tamamladık. En sonunda Sayın Başbakanımızın da izni ve imzasıyla Tünektepe’nin Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi veya ihale yoluyla kullandırılması hususu onaylandı.”
İhale hazırlıkları başlıyor
Burası için bir vizyon proje hazırladıklarını anlatan Başkan Türel, “Plan süreçleri ile ilgili tüm Bakanlıklardan onaylarımız tamam. Planlamamız bitti. Artık ihale hazırlıklarımız başladı. Teleferiğimiz zaten hizmete girmişti. Antalya’ya yakışan sembolik önemi ve değeri de olan kartpostalları süsleyecek güzellikte bir tesisi burada kazandırmış olacağız. Dubai’de o Yelken Otel diye bildiğimiz Burc el-Arab kadar Antalya’ya çok ciddi katma değer sağlayacak bir tesis olacak” dedi.
Tünektepe projesi
Tünektepe Projesi, Antalya’nın 50 yıllık hayali olan teleferik hattının hizmete girmesiyle başlamıştı. Meclis tarafından onaylanan bir sonraki adımında Tünektepe’de Antalya’nın gelecekteki simgesi olabilecek bir turistik tesis, cazibe merkezi ve yaşam alanı projesi hayat bulacak. Burası halkın da günü birlik ulaşabileceği, istifade edebileceği bir tesis olarak hizmet verecek. Projede 3 Akdeniz fokunun arasında bir tane devasa turuncu küre yer alacak. Gece görüntüsü ise Antalya'ya ayrı bir görsellik getirecek.
İlgili Haberler

Mahmut Ekici, Armas Bella Sun Hotel’in genel müdürü oldu
Armas Hotels’in Satış ve Pazarlama Müdürlüğünü yapan Mahmut Ekici, aynı zamanda Armas Bella Sun Hotel’in de genel müdürlüğünü yapacak.

Muhammet Cüntay, Wyndham İstanbul Airport genel müdürü oldu
Muhammet Cüntay, 12.07.2017 tarihi itibariyle Tryp by Wyndham İstanbul Airport ve Hawthorn Suites by Wyndham Genel Müdürü oldu.

İşitme Engelliler Olimpiyatları otelleri doldurdu
Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Toktaş, olimpiyatlar dolayısıyla otellerin dolmak üzere olduğunu, şehre gelen misafirleri ağırlamakta zorlanır hale…

Kuşadası’ndaki otel binası, yangında kullanılamaz hale geldi
Kuşadası’nda terk edilmiş metruk bir otel binasında yangın çıktı.

Ramada Resort Kazdağları, misafirlerine sağlık sunuyor
Ramada Resort Kazdağları Thermal & Spa, çiftlik ve organik bahçesi ile misafirlerine sağlıklı ürünler sunuyor.

Ferit Şahenk, 142 yıllık tarihi otele 184 milyon TL verecek
Doğuş Grubu, 142 yıllık Weggis Oteli`ni 184 milyona satın alıyor.
