Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Chaine des Rotisseurs, Antalya üyeleri ile Liberty Lara’da bir araya geldi

Chaine des Rotisseurs, Antalya üyeleri ile Liberty Lara’da bir araya geldi

2 dk okuma

Ortak ilgi alanları yemek sevgisi ve iyi yiyeceğin korunmasının yanı sıra mutfak sanatları ve sofra zevklerinin yaşatılmasını amaçlayan çalışmalar yapan dernek üyesi iş insanı tadım ustaları ve misafirleri, Gala yemeği öncesinde verilen kokteyle katıldı ve birbirinden lezzetli içeceklerin tadına baktı.

Liberty Lara mutfak ekibi tarafından titizlikle tasarlanan ve ritüel bir sunumla servis edilen deniz ürünleri ağırlıklı menüde yer alan Somon Grawlaks, Karides Tartar ve Deniz Tarağı, Ahtapot, Sorbe ve Lagos Balığı, Kestane Parfe ile eşleştirilmiş içeceklerden oluşan menü tadım ustası dernek üyelerinden tam not aldı.

TURNALARIN YORUCU GÖÇÜNE BENZER BİR YOLCULUK
Menüde yer alan yemek ve içeceklerdeki lezzet ve sunumun yanında Liberty Lara Executive Şefi Salman Kahraman tarafından menüye yazılan ve tadım ustalarının dikkatini çeken bir hikâye de büyük beğeni topladı. Kanada Turnalarının uzun ve yorucu göç serüvenleriyle doğanın en etkileyici manzaralarından birini sunan zarif kuşlar olduğu ve yorulmak bilmez bir azimle, hiç durmadan 1.600 kilometre yolu, gökyüzünde süzülerek katettikleri ifade edilen yazıda, otelin usta şeflerinin de turnaların bu yorucu göç macerasına benzer emek ve tutku ve detaycılıkla tadım ustalarına özel lezzetler hazırladıkları vurgulandı.

Chaine des Rotisseurs Antalya Başkanı M. Nihat Tümkaya, Gala yemeği sonunda yaptığı konuşmada, Gastronomi sanatına katkıları ve Gala yemeğine ev sahipliği nedeniyle Liberty Lara Genel Müdürü Ali Özdemir’e dernek yönetimi adına teşekkür etti ve derneğin bir plaketini sundu.

Chaine des Rotisseurs Derneği Antalya Yönetim Kurulu Üyeleri de gala yemeğine emeği geçen, mesleki tecrübesi, vizyonu ve el becerisi ile dernek üyelerine en iyi lezzetleri ve görselleri hazırlayıp sunan, güzel bir gastronomi hikayesi yaratan Executive Şefi Salman Kahraman, Executive Sous Şef Tevfik Kocaman, A la Carte Şef Fatih Kalın ve mutfak ekibine, yemekleri sırasına göre ritüellik sunumla masalara ulaştıran Yiyecek ve İçecek Müdürü Hünkar Aslan, Yiyecek ve İçecek Müdür Yardımcısı Sedat Sarı ile içeceklerin takdimini gerçekleştiren Sommelier Serdar Ceyran’a teşekkür ederek derneğin anı plaketlerini sundular.

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Liberty Lara’dan eğitim atılımı
Otel

Liberty Lara’dan eğitim atılımı

Antalya’da bulunan Liberty Lara, misafir deneyimini daha ileriye taşımak ve hizmet kalitesini uluslararası standartlara ulaştırmak amacıyla ekip...

Liberty Lara, büyükleri unutmadı
Otel

Liberty Lara, büyükleri unutmadı

Liberty Lara, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında anlamlı bir etkinliğe izma atarak Antalya Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.