Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2017

Çinli yatırımcı, otel yatırımı yapıp Çinli turisti Türkiye'ye çekecek

3 dk okuma

BTL Hospitality Yönetim Kurulu Başkanı Philip Wei, BTL Hospitality Global Projeler Müdürü Semih Erken ve TÜROYD Akdeniz Bölge Başkanı Ali Osman Erbaş, Antalya’daki Miracle Resort Hotel’de Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, AKTOB Başkan Yardımcısı Selçuk Akıltopu, acenteciler, otelciler ve basın mensupları ile bir araya geldi. tanıttı.

İbrahim Acar: “Yabancı yatırımcının yanındayız”
Toplantının açılış konuşmasını Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar yaptı. Antalya’nın Türkiye’nin en büyük turizm destinasyonu olduğunu söyleyen Acar, “Türkiye’nin en büyük yatak kapasitesi Antalya’da. Antalya’da 620 bin belgeli yatak bulunuyor. 400 5 yıldızlı otel var. Antalya her yıl 150 farklı ülkeden misafir ağırlıyor. Antalya fiyat kalite dengesi açısından dünyada en çok bilinen şehirdir. Antalya’da turizmin her çeşidi yapılmakta. Bakanlık olarak her zaman yabancı yatırımcıların yanındayız. Yatırıma gelenlere devlet olarak her türlü kolaylık sağlanacak” dedi.

Ali Osman Erbaş: “Çinli turistleri Türkiye’ye getirecekler”
TÜROYD Akdeniz Bölge Başkanı Ali Osman Erbaş ise Antalya’da turizmi çeşitlendirmek için çalışmalar yapıldığını belirterek, “Bugüne kadar iki ana pazar olan Almanya ve Rusya odaklı gidildiği için bunun riskini gördük. Çin dünyanın en kalabalık pazarıdır. Hayallerimizde Çinli turistleri Türkiye’ye getirmek var. BTL Hospitality, hem otel yatırımı yapmak istiyor hem de Çinli turistleri Türkiye’ye getirecek. BTL Hospitality, otelcilik, acentecilik, tur operatörlüğü alanlarında faaliyet gösteriyor. 4 otel markası bulunan BTL Hospitality 26 ülkede 170 otelle hizmet veriyor. Türkiye’de yatırım araştırmaları içindeler. İstanbul, Ege, Antalya ve Kapadokya’da otel yatırımı yapmak istiyorlar” dedi.

Philip Wei: “Çinden Türkiye’ye talep var”
Toplantıda konuşan BTL Hospitality Yönetim Kurulu Başkanı Philip Wei, ilk olarak Çinli turistlerin seyahat tercihlerine değindi. Wei, “Çin’den bu yıl 130 milyon kişinin yurt dışına çıkışı bekleniyor. Çinliler daha önce Paris, Londra gibi bilinen şehirlere gidiyorlardı. Ama artık Çinliler yeni yerler görmek istiyorlar. Eskiden Çinliler gruplarla tatile çıkıyorlardı. Artık bireysel tatile çıkanların sayısı her geçen gün artıyor” dedi. Antalya’nın Çin pazarı için mükemmel bir destinasyon olabileceğine dikkat çeken Wei, şunları söyledi: “Bunun için Çinliler Antalya destinasyonunu tanımalı, ürünü bilmeliler. Bundan sonra Çin’den Antalya’ya çok firma gelecektir. Kesinlikle Türkiye’ye Çin’den çok talep var ama öncelikle birbirimizi anlamalıyız. Biz Çin’e döndüğümüzde bunu değerlendireceğiz. 4 gündür İstanbul ve Antalya’dayım. Türkiye’ye çok beğendim. Çin ile Türkiye’nin 3-4 bin yıllık tarihleri var. Siz de biz de aile odaklıyız. Ortak yanlarımız çok. Beraber çok işler yapabilirsek daha güçlü oluruz.”

Antalya’ya gelebilirler
Her şey dahil uygulamasını ilk kez Antalya’da gördüğünü söyleyen Philip Wei, “26 yıllık turizmciyim ama ilk defam Antalya’da her şey dahil uygulaması ile karşılaştım. Antalya çok güzel bir yer. Beni çok etkiledi. Yemekleriniz muhteşem. Antalya sıcak Çinliler gelmez diyorlar. Ama Çin’in bir adası var ve aynı Antalya. Çinliler oraya yılda 3-4 kez gidiyorlar. Çinlileri plajda güneşlenirken göremezsiniz. Çinliler gezmeyi, kültürü, tarihi ve yeme içmeyi sever. Çinliler bir yerde en fazla 3-4 gün kalırlar. Çinliler için 15 günlük İstanbul, Antalya, Kapadokya, Belki de Yunanistan’ında dahil edileceği bir paket hazırlanabilir. Çinliler Türkiye’yi biliyorlar ama detaylı değil.”

Semih Erken: “Türkiye, Çin’de daha çok tanıtım yapmalı”
BTL Hospitality Global Projeler Müdürü Semih Erken ise BTL Hospitality hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Erken’in açıklamaları şöyle: “Dünyada en fazla turizm harcamasını Çinliler yapıyor. Bu yılın sonuna kadar Çin’den Türkiye’ye gelenlerin sayısının 200 bine ulaşması bekleniyor. Çinliler direkt uçuşları seviyor. Çinliler tarihi, kültürü ve temiz çevreyi sever. Çin’de inanılmaz derecede hava kirliliği var. Bu nedenle havası temiz olan destinasyonlar tercih ediliyor.” Semih Erken, Türkiye’ye Çinli turistin gelmesi için yapılması gerekenleri de açıkladı: “Türkiye Çin’de tanıtımlar yapıyor. Ancak Almanya’ya yapılan tanıtımların benzerini Çin’de yapıyorlar. Çinli güneşi sevmez ama tanıtımlarda güneş ön planda. Okullar tatile çıktığında herkes tatile çıkar. Çinliler sağlık hizmetlerine de önem veriyorlar. 2018 yılı Çin’de Türk yılı ilan edildi. Çin’de Türkiye düşük bütçelerle bilinen şehirlerde tanıtım yapmaya çalışıyor. Çin’de çok kalabalık çok sayıda şehirler var. Bu şehirlerde de tanıtımlar yapılmalı. Türkiye’den daha çok acente Çin’e gitmeli. Çin medyası, TV’ler, yazarlar, sosyal medyayı iyi kullananlar Türkiye’ye davet edilmeli. Rusya turizminin gelişmesi için yapılanların daha fazlası Çin için yapılmalı.”

KategoriOtel
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2017
Otel

Bodrum modeline Fransızlar talip

Bodrum’da sağlıklı yaşam ve ‘ister kirala ister yaşa’ konseptini bir arada sunan Sianji Group, yatırımcısına euro bazında yüzde 8 kazanç garanti ediyor.

Tourism Today haber arşivi 2017
Otel

Akra, 3 yaşında

Turizm sektöründe ülkemizin “en itibarlı” üç otel zincirinden biri seçilen ve Barut otellerinin önemli halkalarından Akra, 3. yaşını kutluyor.