Marmaris Green Natura Diamond Hotel’de organize edilen toplantının açılış konuşmasını yapan GETOB Genel Sekreteri Sedat Kamış; “GETOB yönetimi olarak asılsız iddialarla açılan tazminat davfları konusuna dikkat çekmek ve bu konuda neler yapabileceğini araştırmak üzere üyelerimizin ve sektörümüz temsilcilerinin katılımıyla daha önce iki toplantı düzenlemiş ve bu toplantılarda alınan karar doğrultusunda bizzat GETOB Başkanı Bülent Bülbüloğlu’nun imzasıyla İngiltere’de faaliyet gösteren ve bölgemize en fazla turist gönderen TUI, Thomas Cook ve Jet2 Holidays CEO’larına resmi davet yazısı göndererek asılsız iddialarla açılan tazminat davaları konusunda ortak bilgilendirme toplantısı düzenlemek istediğimizi bunun için yetkili kişilerin bölgemize gönderilmelerini rica etmiştik. Davetimize ilk olumlu cevap veren ve yetkililerini Marmaris’e gönderen Jet 2 Holidays yönetimine öncelikle teşekkür ediyorum. Marmaris’ten Fethiye’ye kadar olan bölge içerisinde bulunan konaklama tesisi işletmecilerinin katılımıyla yapılan bir bilgilendirme toplantısı olacak” dedi.
Toplantıya Jet2 Holidays Kontrat Başkanı Len Mina, Jet2 Holidays Türkiye Kontrat Müdürü Andrea Godsmark, Jet2 Holidays Hukuk Departmanından Av. Anusha Price, Ege Bölgesi Genel Müdürü Tanju İçten ve Dalaman Bölgesi Kontrat Müdürü Sohbet Kayhan katıldı.
Jet2 Holidays Hukuk Departmanından Av. Anusha Price, tazminat talepleriyle ilgili işleyişin nasıl olduğunu projeksiyon sunumu eşliğinde katılımcılara aktararak detaylı bilgiler sundu.
TAZMİNAT TALEPLERİNDE ZAMAN AŞIMI NE KADAR
Katılımcıların “Aslısız İddialarla Tazminat Talebinde” bulunmanın zaman aşımı ne kadar sorusuna Av. Anusha Price’in verdiği “Tatilin bittiği tarihten itibaren 18 yaşından büyükler için 3 yıl içerisinde, 18 yaşından küçükler için ise tatilin ne zaman yapıldığına bakılmaksızın 18 yaşını doldurduğu tarihten sonra 3 yıl içerisinde başvuruda bulunulabilir” cevabı salonda gülüşmelere neden oldu.
EN FAZLA TAZMİNAT TALEBİ HER ŞEY DAHİL’DEN
İngiltere’de tazminat talebi ile ilgili iddiaların özellikle Her Şey Dahil sistemde hizmet veren işletmeler için yapıldığına dikkat çeken Av. Anusha Price, davaya bakan hakimlerin tazminat talebinde bulunan kişinin Her Şey Dahil sistemde konakladığı tesisten dışarıya çıkmadığını tüm ihtiyaçlarının tesis içerisinde karşılandığı düşündüğünden dolayı davayı kabul ettiğini ve maalesef buna göre karar verdiklerini söyledi.
“BU BİR SAHTEKARLIKTIR”
“Aslısız İddialarla Tazminat Talebinde” bulunmanın bir nevi sahtekarlık olduğunun altını çizen Jet2 yetkilileri, “Tatil satın alan ve çeşitli iddialarla tazminat talebinde bulunanlara bu hususu özellikle vurguluyoruz, bu işi kasıtlı yapanlar ve onları yanlış yönlendirenlerin de olduğunu biliyoruz. Bu kişiler hakkında İngiltere Adalet Bakanlığı ve Polis yetkililerini bilgilendiriyoruz” dediler.
BELGELENDİRME DOĞRU VE ZAMANINDA YAPILMALI
Şikâyetler ve yapılan işlemlerle ilgili olarak tazminat talebinde bulunulan tesislere hemen bilgi verdiklerini ifade eden Jet2 Holidays Kontrat Başkanı Len Mina, işbirliği yaptıkları konaklama tesisleri özellikle gıda hijyeni, havuzların bakımı ve temizliği ve tesis içerisinde koruma ve güvenlik tedbirlerinin sürekli denetim altında tutulmasını ve yapılan çalışmaların zamanında ve doğru belgelendirmesinin olumlu yönde delil sayılacağını belirterek, kendimizi iyi savunmamız için tedbirli davranmanın ve istenildiğinde bu belgelerin zamanında ilgili tur operatörüne gönderilmesinin önemli olduğunu söyledi.
Katılımcıların konuyla ilgili sorularına verilen cevapların ardından toplantı sona ererken, katılımcılar konuyla ilgili biraz daha bilgi edinmiş olmanın verdiği memnuniyetle GETOB’un konuyla ilgili düzenleyeceği diğer toplantılarda görüşmek üzere salondan ayrıldılar.
Asılsız İddialarla açılan tazminat davaları sonucunda konaklama tesislerinin her yıl ödemek zorunda kaldığı tazminat miktarının yüz binlerce Pound’u bulduğu düşünüldüğünde konunun hem konaklama sektörü hem de ülke turizmi ve ekonomisi açısından ne denli önemli olduğu ortaya çıkıyor.
İlgili Haberler

Rixos Premium Bodrum’un tavuklara fısıldayan şefi
Bodrum’da farklı yollarla kendilerini tanıtmak isteyen oteller ilginç videolarıyla izlenme rekorları kırıyor.

Labranda, Malta’nın tek ultra her şey dahil otelini açacak
Malta’da bulunan Labranda Riviera Premium Resort & Spa, kapsamlı bir yenileme ve yeniden projelendirmenin ardından 20 Haziran’da, ultra her şey dahil sistemde hizmet vermeye başlayacak.

LUX* Bodrum’dan Alzheimer Vakfı’na anlamlı destek
MYC Partners’ın 70 milyon dolarlık yatırımıyla hayata geçirilen LUX* Bodrum Resort & Residences bilet geliri Alzheimer Vakfı’na bağışlanacak Bahar Karnavalı Alışveriş Şenliği’nin ana sponsoru oldu.

Yakup Dinler’den Anı Tur’a sert tepki: “Sözde bir tur operatörü...”
Dinler Hotels Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Yakup Dinler, sosyal medya hesabından bir makbuz paylaşarak Anı Tur’a tepki gösterdi.

Erdal Dalkılıç, Tasigo Hotels Eskişehir’de
Erdal Dalkılıç, Tasigo Hotels&Resorts Eskişehir’in Genel Müdürü oldu.

Avrupa mahkemeleri Türk otellerinin alacaklarına el koyuyor
Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB), Muğla’nın Marmaris ilçesinde art niyetli bazı İngiliz turistlerin asılsız iddialarla tazminat davası açmaları üzerine harekete geçti.
