Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2016

Erdoğan’ın konakladığı otele turist yağıyor

2 dk okuma

Güney Ege’nin önde gelen turizm merkezlerinden Marmaris, Türkiye’de yerli turistlerin tatil için tercih ettiği en gözde mekan oldu. Yerli turistin en çok bu bölgeyi tercih etmesinin başlıca nedeni ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz darbe girişimi öncesi tatil için Marmaris’i seçmiş olması. Ayrıca darbe gecesi Erdoğan’ın konakladığı otele helikopterlerle saldırı girişimi ve sonrasında suikastçı askerlerin yakalanması için bölgede yürütülen operasyonların 17 gün boyunca medyada yer alması da etken olarak görülüyor.

Acentelere rezervasyon yağıyor
Darbe girişimi sonrası kamu çalışanlarına izin yasağının kaldırılması ve yaklaşan kurban bayramı nedeniyle binlerce kişi tur acenteleri vasıtasıyla Cumhurbaşkanının kaldığı otele rezervasyon yaptırmak için sıraya girdi. Turban Grand Yazıcı Otel yetkilileri, tesisin Ağustos ayı ve kurban bayramı sonuna kadar dolu olduğunu ve rezervasyon isteklerine cevap veremediklerini belirttiler. İlçeye tatile gelen çok sayıda yerli turistin de oteli görmek için Siteler mevkiinde yoğunluk oluşturduğu kaydedildi.

Turizmciler ilgiden memnun
Güney Ege Otelciler Birliği Başkanı (GETOB) Bülent Bülbüloğlu, İHA Muhabiri’ne yaptığı açıklamada, darbe girişimi sonrası Marmaris’in isminin basında 20 gün boyunca sürekli anılmasının bölgeye olan ilgiyi artırdığını söyledi. Bülbüloğlu ,Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konakladığı otele çok fazla ilgi olduğunu vurgulayarak, insanların kurban bayramında tatillerini o otelde geçirmeyi çok istediklerini ve otelde yer kalmadığını ifade etti.

TÜRSAB Marmaris Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, Marmaris’in en iyi turizm destinasyonuna sahip bölge olduğunu ancak iç pazara çok önem verilmediğini belirtti. Bölgede yabancı turistlere yönelik yatak kapasitesi belirlendiğini fakat son yıllarda iç turizme de önem verilmeye başlandığını ifade eden Özbozdağ, terör olayları ve darbe girişimi nedeniyle dış turizmin bu sezon dibe vurduğunu kaydetti. Darbe gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ının Marmaris’te bulunmasının bölgeyi ön plana çıkardığına değinen İsmail Özbozdağ, Erdoğan’ın konakladığı otelde yer kalmadığına, otelin popüler hale geldiğine vurgu yaptı. Marmaris sözcüğünün basında son zamanlarda çok sık yer almasının bunda bir etken olduğunu da hatırlatan Özbozdağ, bu yaşananların bölgenin iç pazardan daha çok pay almasına yardımcı olacağına inandığını ifade etti.

KategoriOtel
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2016
Otel

30 katlı otel yapmak istiyor

Arap yatırımcıların, Ordu’da turizm sektöründe yatırım yapmak üzere arayış içinde olduğunu belirten Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Arap yatırımcıların bölgede yatırım yapmak için çok ciddi…

Tourism Today haber arşivi 2016
Otel

Hilton 1 milyon gence iş verecek

Global bir sorun olan genç işsizliğiyle mücadele eden Hilton, 2019’a kadar 1 milyon gence iş olanağı yaratmayı hedefliyor.

Tourism Today haber arşivi 2016
Otel

Darbeciler otele kurşun yağdırmış

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te konakladığı ve darbeciler tarafından baskın düzenlenen villaya ilişkin görüntüler ortaya çıktı.