Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2019

Erkan Yağcı: “Tur operatörlerinin otellerin belirlediği fiyatlara saygı göstermesini bekliyoruz”

2 dk okuma

Antalyalı otelci ve turizmcilerin büyük ilgi gösterdiği toplantıya Kültür ve Turizm Balanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanı sıra Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, TÜROFED Başkanı Osman Ayık da katıldı.

Dünya-Türkiye-Antalya
Buluşmanın açılış konuşmasını ise AKTOB Başkanı Dr. Erkan Yağcı yaptı. Konuşmasına yemeğe katılımlarından dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a teşekkür ederek başlayan Başkan Yağcı, daha sonra dünya, Türkiye ve Antalya turizminin son durumu hakkında bilgiler verdi.

“Turizm gelecek vadediyor”
Dünyada 1.5 milyar insanın seyahat ettiğini belirten Yağcı, turizm ve seyahat sektörünün 1.5 triyon dolarlık iş hacmi yarattığını söyledi. Yağcı: “Dünya turizmi yüzde 5,5 büyüme gösterirken Türkiye turizmi yüzde 20 büyüdü. Türkiye 2017 yılında en çok ziyaretçi ağırlayan ülkeler içinde 8. Sıradayken 2018 yılında 6. Sıraya yükseldi. Ancak turist sayılarındaki başarıyı turizm gelirlerinde yakalayamadık. Dünyada kişi başı turist harcamasının 1000 dolar iken Türkiye’de bu rakam 681 dolar olarak gerçekleşti. Durumumuz kötü değil ancak bizim de ortalamayı 1000 dolar seviyelerine getirmemiz gerekiyor. En fazla turizm harcaması yapan ülkelere odaklanarak pazar çeşitliliğini artırmalıyız. Bunun yanında geleneksel pazarlarda da büyümeliyiz. Turizm gelecek vadediyor. Türkiye turizminin de geleceği çok parlak” dedi.

“Otellerin belirlediği fiyatlar üzerinden ilerlemeliyiz”
Antalya’nın 2018’de 13,6 milyon turist ağırladığını ifade eden Yağcı, “Antalya olarak 2018’de büyük bir başarı elde ettik. 2019 yılı için Avrupa pazarı gelişiyor. Rusya pazarındaki rakamları da korursak çok başarılı oluruz. Ancak fiyatlar anlamında daha dikkatli olmalıyız. Otellerin belirlediği fiyatlar üzerinden ilerlemeliyiz. Fiyatları yükseltmeliyiz. Tur operatörlerinin buna saygı ve anlayış göstermesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Tour Of Antalya ve Türkiye Festivali
Erkan Yağcı, Antalya’da gerçekleştirilecek olan Tour Of Antalya ve Moskova’da gerçekleştirilecek olan Türkiye Festivali’nin Antalya markasına büyük katkı sağladığını da belirterek herkesi bu organizasyonlara destek vermeye davet etti.

Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2019
Otel

Barut Hotels, çalışanlarını mutlu edecek

Barut Hotels “mutlu çalışan - mutlu misafir” felsefesinden yola çıkarak hayata geçirdiği ‘‘Personel Bistro’’ projesi ile 2019’da tüm otellerinde, çalışanlarına aynı standardı sunacak.