Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2019

Kervansaray Hotels, eski parlak günlerine geri dönecek

2 dk okuma

Türk turizm sektörünün en köklü otel zinciri yatırımlarına sahip olan Kervansaray Yatırım Holding, 2018 yılından başlattığı yeniden yapılanma sürecinde dev bir adım daha attı. Denizbank ile geçmişten gelen borçların yeniden yapılandırılması konusunda anlaşmaya varan Kervansaray Yatırım Holding, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada yeniden yapılandırma anlaşmasının detaylarını da paylaştı.

Geçen yıl, 3 senelik sürenin ardından Uludağ Kervansaray’ı yeniden hizmete sokan Kervansaray Yatırım Holding, bir yandan turizm sektöründe eski parlak günlerine dönmek için operasyonel faaliyetlerini güçlendirirken diğer yandan da finansal sürdürülebilirlik yolunda önemli adımlar atıyor.

Birçok bankayla yapılandırma anlaşmalarına imza atan Kervansaray Yatırım Holding, KAP’a yaptığı açıklamada, Denizbank ile borç yapılandırma anlaşması imzalandığını duyurdu. Şirket tarafından KAP’a yapılan açıklamada, “Şirketimiz' in geçmişten gelen borçlarından Denizbank A.Ş.'ye olan kredi, faiz ve sair borçlarımızın tamamı, Kamu Aydınlatma Platformunda da duyurduğumuz üzere Denizbank A.Ş ile yapılan görüşmelerimizin neticesinde yeniden yapılandırılmış, Denizbank A.Ş ile ödeme şartlarında anlaşılarak ödeme planına bağlanmıştır. Bu kapsamda Denizbank A.Ş ile arabulucu nezdinde anlaşma imzalanmış olup borçlarımız ilk 16,5 ay ödemesiz olmak üzere ve buna müteakip 54 ay vadeli olarak yapılandırılmıştır. Sayın, pay sahiplerimizin bilgisine sunulur.” denildi.

“Anlaşma bize güç kazandıracak”
Kervansaray Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Tümer konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Tüm çabamız Türk turizminin köklü kuruluşlarından biri olan Kervansaray Yatırım Holding’in, eski günlerine dönerek Türk turizminin hizmetinde faaliyetlerine devam etmesini sağlamak için. Uludağ otelimizin açılmasının ardından başarılı bir kış sezonunu geride bıraktık. Şimdi ise güçlü bir yaz sezonu başlıyor. Biz de bu doğrultuda bir yandan şirketimizin turizm yatırımlarını operasyonel açıdan güçlendirirken diğer yandan da geçmişten gelen finansal borçları sürdürülebilir bir yapıya oturtmaya çalışıyoruz. Bu açıdan Denizbank’la yaptığımız anlaşma da sürdürülebilirlik açısından bize önemli bir güç sağlayacak” dedi.

KategoriOtel
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Eresin Otelleri’nde atama
Otel

Eresin Otelleri’nde atama

Yeşim Müsellim, Eresin Otelleri İstanbul’un Satış, Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü olarak atandı.

Tourism Today haber arşivi 2019
Otel

Belconti Resort, TED Koleji’ni ağırlayacak

Antalya’nın en önemli turizm merkezlerinden Belek bölgesinde yer alan Belconti Resort, her yıl olduğu gibi bu sene de TED Koleji’nin Loud House kampına ev sahipliği yapacak.