Sezonun genel anlamda pek parlak gitmediğini ifade eden Çelik “ Sezon başında da görüştüğümüz üzere sezon çok parlak gitmiyor. Ancak mevcut durum içerisinde değerlendirirsek, biraz daha iyiye gittiğini söyleyebilirim. Geçen seneki verilere baktığımızda, geçen yılki müşteri sayısının, geceleme sayısının epey gerisinde, fiyatların % 25-30 gibi daha aşağısında, ciroların da epey gerisindeyiz. Ama bu yılı bir şekilde, en iyi şartlarda mücadele ederek götürmek istiyoruz” diye konuştu.
Piyasa çok karışık…
Piyasanın çok karışık bir tablo sergilediğini ifade eden Yusuf Çelik “ Piyasa çok karışık. Bölgemizde misafir çeşitliliğini geliştirmemiz gerekiyor. Bunu her zaman söylüyorum. Yapılan toplantılarda da dile getirilen konuların başında bu geliyor. Herkes daha önce kaybettiğimiz Avrupa ve özellikle Alman pazarını tekrar kazanmak istiyor. Bu biraz sıkıntılı bir süreç tabii ki. Maalesef acentelerin bu bölgeye olan yatırımları şu anda eskisi gibi değil. Bu işin biraz daha zaman alacağa benziyor. Yakın bir gelecekte bu görünmüyor. Biz Karmir Otel olarak otelimizde çeşitliliğimizi yaymış durumdayız. Mix Market dediğimiz olayı gerçekten başarmış durumdayız. Buda bizim bu sıkıntılı süreci aşmamızda önemli bir artı oldu. Güzel de oldu. Bölge çeşitliliği açısında, diğer tesislere örnek olması açısından, bölgenin esnafı açısından faydalı olduğumuzu düşünüyorum” dedi.
Doluluk oranlarını değerlendirdi
Doluluk oranlarını da değerlendiren Yusuf Çelik “ Geçen Haziran ayını % 75 doluluk oranı ile kapattık. Bu ay şu an için % 80’leri yakalamış durumdayız. Bu ayı da % 95’lerde kapatacağımızı öngörüyoruz. Önümüzdeki ayların doluluğu ise % 35 ve % 40’larda şu anda. Biz fiyatları baştan revize edip, hemen misafir geldin diye beklemeyi tercih etmiyoruz. Mümkün olduğunca periyotları peyder pey çalışıp ona göre güncel fiyatlar üzerinden çalışmayı tercih ediyoruz” dedi.
“Geleceğe yönelik somut bir adım atılmıyor”
Kemer’in urizmdeki yerini de değerlendiren Karmir Resort Hotel & Spa Genel Müdürü Yusuf Çelik “ 1990 yılından bu yana Kemer bölgesinde sektörün içerisindeyim. Kemer’in şöyle bir sıkıntısı var. O zamanlar yaşadığımız Avrupa, Alman misafir pazarını kaybetmiş durumdayız. Kemer’de bu konuda ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Şu anda yeni yeni hem otelci hem esnaf kesimi bir şekilde Avrupalı turisti tekrar nasıl kazanırız peşinde ama bu zor görünüyor. Yatırımların şeklinin değişmesi gerekiyor. Bölgede Avrupalı turisti kazanacak çeşitliliğin yapılması gerekiyor. Tanıtıma daha farklı şekilde bakılması gerekiyor. Yani fuarlara gittiğimiz sadece otel otel olarak değil Kemer Bölgesi olarak bir tanıtım çalışması yapılası gerekiyor. Bu konuda yerel yönetimlere, sivil toplum örgütlerine çok büyük ciddi iş düşmekte. Yani şu anda yapılan şey gördüğüm kadarı ile Havanda su dövmenin dışında değil. Herkes mevcut durumun tespitini yapıyor ama geleceğe yönelik somut bir adım atmıyor” dedi.(Halil Öncü)
İlgili Haberler

Rixos Bodorum'a 5. kez mükemmeliyet ödülü
Rixos Premium Bodrum, konuklarının mutluluğunu başarı için tek kıstas alan yaklaşımıyla, uluslararası gezi ve tanıtım sitesi Trip Advisor tarafından üst üste 5.kez mükemmeliyet sertifikasına layık…

Ankara'daki otel icradan satışa çıkarıldı
35 katlı, 318 milyon TL muhammen bedel üzerinden artırma ile satışa çıkarılan otel için ilk ihale 21 Ağustos'ta!

İstanbul'un lüks otellerine ödül
Amerika'nın ünlü seyahat dergisi Travel + Leisure İstanbul'u Avrupa'nın en iyi 5 şehrinden biri seçti. Dergi, Four Seasons Sultanahmet ve Four Seasons Bosphorus'u da ödüllendirdi.

Sendikalar otelciliğe el attı
Lastik-İş Sendikası’nın Kocaeli’de yapacağı 5 yıldızlı otelin temeli atıldı. Türk Metal ile başlayan otelcilik yapan sendika sayısı 8'e yükseldi, sendikaların sahibi olduğu otel sayısı 23'ü buldu.

Yılmaz Ulusoy’dan Türk turizmine sert eleştiri
Kemer'de yer alan Ulusoy Tatil Köyü’nan sahibi ve Yılmaz Ulusoy Holding A.Ş’nin Yönetim Kurulu Başkanı olan Yılmaz Ulusoy turizmdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Çırağan Palace Kempinski’de önemli atama
Çırağan Palace Kempinski İstanbul’a Önemli Atama: Zeynep Öden Ağagil Satış ve Pazarlama Direktörü oldu.
