Macaristan Türkiye Başkonsolosu Balanzs Hendrich, "Macaristan'da yüzde 50'ye varan teşvikler var. Osmanlı'nın hüküm sürdüğü bazı bölgeler de yüzde 50'lik teşvik kapsamında" dedi.
Macaristan, Türkiye'de atağa kalktı. Türkiye'den daha fazla turist almak için çalışmalar yapan Macaristan hükümeti, aynı zamanda Türk işadamlarını, Macaristan'da yatırıma çağırıyor. Macaristan Türkiye Başkonsolosu Balazs Hendrich, Macaristan'ın teşvik bölgelerine ayrıldığını, bu bölgelerde yapılacak yatırımlara yüzde 50'ye kadar teşvik (geri ödeme) bulunduğunu dile getirdi. Osmanlı mirasının yer aldığı bazı şehirlerin de teşvik kapsamında olduğunun altını çizen Hendrich, "Örneğin 10 milyon Euro'luk bir otel yatırımı ve 300 kişiye istihdam öngörülüyorsa, Avrupa Birliği ve Macaristan'ın sağladığı fonlarla 5 milyon Euro'su teşvik olarak yatırımcıya veriliyor. Ne kadar fazla kişiye istihdam sağlanıyorsa, o kadar fazla teşvik var. Ayrıca çok düşük faizli ve uzun vadeli krediler, vergi indirimleri ve muafiyetler de var" dedi.
Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre, Macaristan'da turizm alanında her yıl yükselen bir grafik olduğuna dikkat çeken Hendrich, "Gayrimenkuller diğer Avrupa bölgelerine göre çok daha uygun fiyatlara alınabiliyor. Otellerimizdeki geceleme sayısı her geçen gün artıyor" diye konuştu. Hendrich, "3-6 saatlik araba yolculuğu ile birçok Avrupa ülkesinin başkentine ulaşabiliyorsunuz. 2016'da Macaristan'da yüzde 17'lik turizm büyümesi beklendiğine vurgu yapan Hendrich, Türkiye'den yatırımcıları ülkelerine beklediklerini belirtti. Hendrich, tarım, enerji, çevre, otomotiv, otomotiv yan sanayi, turizm ve savunma alanlarında işbirliği istediklerini belirterek, "Macaristan'da Türk yatırımcıların sayısının artmasını hedefliyoruz. 3 milyar dolarlık ticaret hacmini yukarı çekmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
YÜZDE 10 ARTIŞ BEKLENİYOR
Hunfarian Tourism Genel Müdür Yardımcısı Tamas Glazer, "Macaristan yılda 5 milyon yabancı turist ağırlıyor. 72 bini Türk. Busayıları yükseltmek istiyoruz. Bu yıl Türk turist sayısında yüzde 10'luk artış bekliyoruz. Çünkü iki ülke arasında ortak bir tarih var. Osmanlı'dan kalma birçok eser turistlerin ilgisini çekiyor. Yemeklerimizde de Osmanlı'dan izler var. Kasımpaşa Cami, Gülbaba Türbesi, hamamlar, hep Osmanlı'dan kalma eserler" dedi.
İlgili Haberler


Paskalya ruhunu Grand Hyatt'ta yaşayın
Grand Hyatt Istanbul, Paskalya ruhunu ailesi ve sevdikleriyle birlikte bir arada yaşamak isteyenleri 27 Mart Pazar günü Paskalya Brunch'ına davet ediyor.

Türkiye genelinde 2 bin 111 turistik tesis satılık
Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, ETİK tarafından satılık otellere dair yürütülen bir araştırmanın…

Sektöre 4 bin yeni yatak geliyor
Ekonomi Bakanlığı, Ocak 2016 dönemi Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi'ni açıkladı. Resmi Gazete'de yayımlanan listeye göre, turizm alanında 19 yeni otel yatırımına teşvik verildi.

Reysaş Holding ünlü zincir grubuyla el sıkıştı
Hilton Grubu ile el sıkışan Reysaş Holding, toplam 100 milyon dolarlık yatırımla 5 farklı şehirde otel açacak.

Koza İpek Holding'e ait otel kiraya veriliyor
Mahkeme kararıyla yönetimine kayyum atanan Koza-İpek Holding'e ait Marmaris'teki beş yıldızlı lüks otelin kiraya verilmesine karar verildi.
