Tourism Today — Türkiye ve Dünyadan Turizm Haberleri
TT25 Ekim 2026 Pazar
Ömer İçkale: "Turizm hiçbir zaman kolay olmadı. Krizleri doğru yönetmeye devam etmeliyiz"

Ömer İçkale: "Turizm hiçbir zaman kolay olmadı. Krizleri doğru yönetmeye devam etmeliyiz"

2 dk okuma
Google'da öne çıkar
Turizm gündemini Google'da önce bizden görünTercih edilen kaynak yap

İçkale Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Ömer İçkale, Tourism Today'e yaptığı açıklamada "Turizm hiçbir zaman kolay olmadı, olmayacak. Krizleri doğru yönetmeye devam etmeliyiz" dedi. "ITB 2026, Amerika - İran restleşmesinin gölgesinde başladı" diyen Ömer İçkale, "En kötü barış en haklı savaştan daha iyi olmasına rağmen maalesef savaşın insani boyutu unutulmuş vaziyette. Turizme gelince sektörümüzün kriz yönetim tecrübesi ziyadesiyle mevcut. Başta TGA olmak üzere otelinden operatörüne, seyahat acentesinden sivil toplum kuruluşlarına bu tecrübeyi çalıştırmaya başlamış durumda" dedi. "Türkiye güvenilir bir liman" Avrupalı tur operatörlerinin şu aşamada Türkiye ile ilgili olumsuz bir söylemi bulunmadığını belirten İçkale, "Kendi hacimleri açısından terse düşmek istemedikleri için Türkiye ürünlerini pazarlamaya hızla devam ediyorlar. Nitekim dünyanın hiçbir yerinde güven algısı pek kuvvetli olmadığından, Türkiye’nin etkili savunma sanayisiyle güvenilir bir liman olduğu bakış açısı hakim" ifadelerini kullandı. "Türkiye ve Kanarya adaları hızlanıyor" Ömer İçkale açıklamalarına şöyle divam etti: "Avrupa operatör devi TUI yönetiminin son açıklamasına göre Mısır rezervasyonları zayıflarken, Türkiye ve Kanarya adaları hızlanmakta. Önceki krizlerde olduğu gibi yine en güçlü dayanağımız, Avrupa’da iş yapan Türk kökenli seyahat acentelerimiz ve operatör şirketlerimiz. Son gelişmelerden sonra İspanya’nın genel olarak paket ve otel fiyatlarının arttığı yönünde fısıltılar geliyor. Rakip kendine güvenerek böyle bir pozisyon alırsa, Almanya ve İngiltere’den gelen Türkiye’deki yüksek fiyat şikayetlerini bertaraf edip, durum lehimize çalışabilir. "Bize alternatif olmayı bırakmıyorlar" BDT kanadına gelince rezervasyonlar geçen seneyle paralel gitse de ihtiyatlı davranmakta fayda var. Zira özellikle Rus ziyaretçilerin, Vietnam ve Mısır’daki yükselişi önem arz ediyor. Bu iki ülkenin yatak kapasiteleri yeterli olmasa da bize alternatif olmayı bırakmıyorlar. Planladıkları yeni yatırım bölgeleri, altyapılarıyla dikkat çeken kaydadeğer bir husus. Batı menşeli sosyal ağ ve arama motorlarının kapalı olduğu BDT pazarında, TGA’nın asıl odaklanması gereken B2B - B2C satış ağları ve dijital pazarlama stratejisi. "Ne krizler gördük" Turizm hiçbir zaman kolay olmadı, olmayacak ve biz buna alıştık. İstanbul’dan Kapadokya’ya, Antalya’dan Diyarbakır’a enseyi karartmadan çalışmaya, dijital kanalları yerinde kullanarak, krizleri doğru yönetmeye devam etmeliyiz. Ne krizler gördük, tüm paydaşlar birlik içinde olursak bu da atlatılır."

KategoriOtel
EtiketlerTGAMısırBDT
Beğendiniz mi?
Haberlerimizi Google'da öne çıkarınTercih et
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Levent Akkiraz, Paloma Grida'da
Otel

Levent Akkiraz, Paloma Grida'da

Konaklama sektörünün deneyimli isimlerinden Levent Akkiraz, Paloma Hotels'in Antalya Belek'in dikkat çeken otellerinden Paloma Grida'nın Genel Müdürü oldu.

Cem Özdağ, Martı Hotels & Marinas'ta
Otel

Cem Özdağ, Martı Hotels & Marinas'ta

Konaklama sektörünün deneyimli isimlerinden Cem Özdağ, Türkiye'nin önemli otel gruplarından Martı Hotels & Marinas'ın Satış Direktörü oldu.