Tourism Today — Türkiye ve Dünyadan Turizm Haberleri
TT20 Ekim 2026 Salı
Otele adını veren 300 yıllık aşk hikayesi…

Otele adını veren 300 yıllık aşk hikayesi…

2 dk okuma
Google'da öne çıkar
Turizm gündemini Google'da önce bizden görünTercih edilen kaynak yap

Son yıllarda dünyanın her köşesinde gerçek ya da hayal ürünü hikayesi bulunan oteller tatilciler tarafından daha fazla ilgi görüyor. Bu otellerden biri de Marakeş’te bulunan Ana Yela’dır.

Oteli’nin hikayesi, restorasyon sırasında tesadüfen bulunan gizli bir odaya ve bu odada keşfedilen 16 yaşındaki bir kızın aşk mektubuna dayanır. Otelin adı olan Ana Yela Arapça da “Ben Yela’yım” demektir, otel adını tam da buradan alır.

Alman girişimci Bernard Kolb, 2007 yılında bu yapıyı satın alıp restore etmeye başladığında, işçiler gizemli bir oda buldular. Bu odanın içinde bulunan küçük mücevher kutusundan Yela’nın mektubu çıktı. Mektupta Yela gizli aşkını anlatıyordu. Sevdiği çocuk geceleri kimseye görünmeden Marakeş’in bitişik damlarından atlayarak sarayın en yüksek kulesine Yela’nın yanına geliyordu. İki aşık orada buluşuyor, çocuk Yela’dan bir öpücük karşılığından oturdukları halının uçacağına dair sözler fısıldıyordu. Yela mektubunda çocuğun onu öptüğü ilk anı tarif ederken adeta altlarındaki uçan halı ile şehrin kırmızı çatıları üzerinde uçuyormuş gibi hissettiğini anlatıyordu. Bulunan bu yazı Yela’nın evlenip evden ayrılmasından bir gün önce kaleme alınmıştı.

DUYGU DOLU MİMARİ

Oteli satın alan ekip bu hikayeden o kadar etkilendi ki tüm otelin konseptini bu hikaye üzerine kurdu. Fas’ın ünlü sanatçılarından biri Yela’nın bu hikayesini gümüş plakalar üzerine Arapça hat sanatı ile işledi. Mektupta bahsedilen aşıkların buluştuğu o yüksek kule, bugün otelin çatı terasında romantik akşam yemekleri veya kahvaltılar için kullanılan en özel köşe olarak kullanılıyor.

LÜKS MERKEZİ OLARAK ANA YELA

Ana Yela, Marakeş’in geleneksel mimarisini modern lüks ve sürdürülebilirlik ilkeleriyle birleştiren, yalnızca 5 odalı çok özel bir butik “riad” otelidir. Otelde her biri farklı tasarıma sahip 3 deluxe oda ve 2 büyük süit yer alır. Tüm odalarda ekolojik-tıbbi yataklar, şömine seçenekleri (bazılarında) ve özel oryantal banyo kozmetikleri bulunur.

Marakeş’de bulunan bu ilginç otel ziyaretçilerini bekliyor.

Beğendiniz mi?
Haberlerimizi Google'da öne çıkarınTercih et
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Bahram Hasanov, Divan Talya'da
Otel

Bahram Hasanov, Divan Talya'da

Daha önce Ethno Belek ve Titanic Mısır'da Satış Müdürü olarak görev yapan Bahram Hasanov, Antalya'nın ilk 5 yıldızlı oteli olan Divan Talya'da Travel Trade Satış Müdürü olarak göreve başladı.