Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2015

Oteller iyi denetlenmiyor mu?

1 dk okuma

CHP İzmir Milletvekili ve 1. Bölge milletvekili aday adayı Prof. Dr. Hülya Güven, Sağlık Bakanlığı'na bağlı ve özel hastanelerde, turizm tesislerinde ve TBMM yerleşkesindeki binalarda lejyoner hastalığının önlenmesi için hangi önlemlerin alındığına ilişkin soru önergesine verilen cevaplarda, otellerin iyi denetlenmediği, hala yönetmelik hazırlandığının bildirildiğini aktardı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; CHP'li Güven, hastalık verilerini 2002 yılından itibaren sorduğunu, ancak 2011 yılından itibaren rakamların verildiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastanelerde 2011 yılında 12, 2012 yılında 6, 2013 yılında 8 ve 2014 yılında da 8 vaka görüldüğünün öğrenildiğini ancak hastane ve otellerden gelen verilerle Bakanlığın verilerinin birbirine uymadığını kaydetti. Güven şu bilgileri paylaştı.

"Hastanelerden gelen verilere göre 2011 yılında 19, 2012 yılında 5, 2013 yılında 42, 2014 yılında (ilk 9 ay) 5 pozitif vaka görüldüğü öğrenilmiştir. Otellerle ilişkili bildirim sayılarının 2011 yılında 57, 2012 yılında 79, 2013 yılında 85, 2014 yılında (ilk 9 ay) 47 olduğu belirtilmiştir. Verilen cevaplarda asıl dikkat etmemiz gereken ise bunca olaya rağmen hala "Lejyoner Hastalığı Kontrol Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliği"nin hazırlanma çalışmalarının devam ettiğinin belirtilmesidir. Ölümcül bir virüse karşı çok daha hızlı hareket etmek gerekmez mi? Önlemlerin alınması ertelenerek daha fazla yaygınlaşması mı bekleniyor. Bu durum, turizm bölgelerinde turizmi de olumsuz olarak etkileyecektir.

KategoriOtel
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2015
Otel

Megakent'e yeni oteller bölgesi

İstanbul'da Pangaltı - Dolapdere - Piyalepaşa hattı üzerinde yeni projelerin devreye girmesiyle birlikte bölgede otel sayısının 17'ye yükseleceği belirtildi.

Tourism Today haber arşivi 2015
Otel

Bürokrasi yardımcı olursa...

İstanbul'da otel projesi istediklerini söyleyen Süzer Grubu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Baran Süzer, "İstanbul, Avrupa yakasında imar beklenen arsalarımız var.

Tourism Today haber arşivi 2015
Otel

Aksiyonlar Rusya’da işe yaramayacak

Calista Luxury Resort Satış ve Pazarlama Direktörü Mustafa Gencay, Turizmdenhaberler.com’a yaptığı açıklamalarla Rusya pazarını değerlendirdi.