Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2017

Ruslara kızdı 5 yıldızlı otel açtı

1 dk okuma

Dünya Gazetesi’nden Fikri Cinokur’un haberine göre Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapımını üstlenen Ruslara lojman yapmak üzere anlaşma yapan Ulu Şirketler Grubu, Rus tarafın sözleşmeden vazgeçmesi ve ödeme yapmaması üzerine, tesisi otele dönüştürerek turizme adım attı.

Merkezi Antalya’da bulunan Ulu Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Ulu, ‘Rus Köyü’ adıyla 50 dönümlük bir alanda kurulan tesiste kreş ile 10 adet villanın yer aldığını kaydetti. Ulu, “Akkuyu Nükleer Santrali yapımının yaklaşık 9 yıl süreceğini belirten Rus şirketi yetkilileri yaptığımız tesisleri yıllığı 3 milyon dolar olmak üzere 9 yıllığına kiralamak istedi. Anlaşma imzaladık. Ancak ilk yıl için 3 milyon dolar ödeyeceklerdi, ödemediler. Konuyu yargıya taşıdık” dedi. Rus şirketin sözleşme hükümlerini yerine getirmemesi nedeniyle zor bir süreç yaşadıklarını anlatan Cemal Ulu, 20 milyon dolarlık bir yatırımla Ruslara kiralanacak lojmanları otele dönüştürdüklerini söyledi.

Yanışlı köyünde denize sıfır, etrafı ormanlarla çevrili 285 oda, 850 yatak kapasiteli otel ile ‘zorunlu’ olarak turizm sektörüne adım attıklarını ifade eden Ulu, “Ruslara lojman olarak yaptığımız tesisler şimdi 5 yıldızlı her şey dahil sistemi ile çalışıyor ve Mavi Bayraklı plajı bulunuyor. Otelimizin doluluk oranı yüzde 95 civarında. Bölgeden sağladığımız 250 kişilik istihdam ile yine bölgeye yıllık 10 milyon lira katkı sağlıyoruz” dedi.

KategoriOtel
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler