Turizm Haberleri
TT29 Eylül 2026 Salı
TT29 Eylül 2026 Salı
Tourism Today haber arşivi 2018

Rusya'daki en pahalı otel odası 22 bin dolar

2 dk okuma

İlk sırada, Kızıl Meydan'ın yanıbaşında bulunan meşhur Four Season otelinin Pojarski isimli kral dairesi yer alıyor. Bu odada bir gece konaklamanın fiyatı 1 milyon 50 bin ruble + yüzde 18 KDV. Yani 22 bin dolar. (Kahvaltı hariç) 520 metrekarelik odada 3 yatak odası, 1 oturma odası ve 10 kişilik yemek alanı yer alıyor. Geniş terası ise Kremlin, Manej Meydanı ve Alexander Bahçesi manzaralı. Banyoda derin bir küvet, duş, ayrı tuvalet, çift lavabo, telefon, TV ve sauna bulunuyor. Misafirler için özel bir banyo da var. Üç yatak odasının ikisinde 'king size' yatak, diğerinde ise iki adet çift kişilik yatak bulunuyor. Oturma odasında ise şömine, mini ofis, bar, rahat bir kanepe ve 140 ekran TV yer alıyor.

İkinci sırada Swissotel Krasnye Holmy'nin 19'uncu katında bulunan Penthouse yer alıyor. Odanın günlük fiyatı 390 bin ruble - 7 bin dolar. (KDV ve kahvaltı dahil) 272 metrekarelik odanın en can alıcı özelliği açık terası. Yaz partileri, iş kahvaltısı veya romantik bir akşam için uygun.

Üçüncü sırada Marriot Royal Avrora otelinin 350 bin rublelik (6200 dolar) lüks odası yer alıyor. (KDV ve kahvaltı dahil değil.) Bu odanın tasarımındaki ana tema - klasik müzik. Odadaki resimler, özel Tiffany tekniği kullanılarak yapılmış. 19. yüzyıldan beri bilinen eski bir vitray tekniği.

Dördüncü sırada Balçug Kempinski Moskova otelinin Kızıl Meydan manzaralı panoramik odası yer alıyor. Fiyatlar 250 bin rubleden başlıyor (2 odalı), 450 bin rubleye kadar çıkıyor (6 odalı). Bu odanın tüm pencereleri panoramik olarak Kızıl Meydan, Kremlin ve Moskova nehrine açılıyor.

Beşinci sırada yer alan Ararat Park Moskva otelinin çift katlı Penthouse suitinde bir gece konaklamanın maliyeti KDV hariç 315 bin ruble (5600 dolar).

Altıncı sıraya geldiğimiz listede Moskova'dan çıkıyoruz. Baykal gölünün yanındaki Baikal Residence'ın en lüks konağı günlük 500 bin rubleye kadar çıkıyor. Bu paraya tüm konağı kiralamış oluyorsunuz. Eğer sadece tek bir oda istiyorsanız günlük 69 bin ruble ödemeniz yeterli. Bu konak ve odaların da en büyük artısı, Baykal gölü manzaralı olması. Ancak dikkatli olmakta fayda var, eğer hayvansever biriyseniz odalardaki vahşi hayvan kürkleri sizi üzebilir.

Listenin son sırasında Ivanovski bölgesinde, Villa Ples isimli sağlıklı yaşam merkezindeki suit oda yer alıyor. Diamond isimli oda 130 metrekare büyüklüğünde, saunası ve terası var. 2 kişinin tek gece konaklama ücreti 99 bin ruble (1759 dolar) Bu fiyata 5 yıldızlı yemek servisi ve Spa da dahil.

KategoriOtel
EtiketlerMoskovaRusya
Bu haberi paylaş

İlgili Haberler

Tourism Today haber arşivi 2018
Otel

Oteller, BTİOYO’da genç turizmcilerle buluştu

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulu (BTİOYO) tarafından 7'nci kez düzenlenen İstihdam ve Kariyer Günleri’nde, öğrenciler gelecekleri için iş…