2017 yılının karışık bir sezon olduğunu söyleyen Akıltopu, Türkiye’nin artık 2016 yılı gibi bir yıl yaşamayacağını söyledi. 2018 yılı ile ilgili beklentilerini açıklayan Akıltopu, “Artık insanlar bireysel hareket ediyor, siyasi gelişmeler de tatil kararlarını çok etkiliyor. Ayrıca kendi karar ve duyguları ile hareket eden bir kitle de var. Bunların yanında İspanya da artık daha fazla turist istemiyor. 2018 yılının 2014 yılı ile aynı olacağını düşünüyoruz. Türkiye turizmi eski konumuna gelecektir” dedi.
Tahsis sürelerinin uzatılacağı yönündeki açıklamaları değerlendiren Selçuk Akıltopu, “Otellerin tahsis süreleri azalmıştı. Bu durum yatırımcılarda tereddüt oluşturuyordu. Çıkacak kanun ile bu süreler 49 yıla tamamlanacak. Bu durum oteli eskiyen yatırımcıları yatırıma yöneltecek. Bundan sonra yeni tesisler yapmak yerine var olan tesisleri yenilemek daha doğru olacaktır. Kemer’de yer alan Maxx Royal 500 odalı oteli yeni konsept ile 275 odaya düşürüp hizmete açtı. Nirvana Lagoon yatak sayısını azaltarak yeni bir konseptle yeniden hizmete girdi. Bu tür çalışmaların devamı gelecektir” diye konuştu.
İlgili Haberler

Levent Akkiraz, Rixos Premium Belek’in genel müdürü oldu
2.5 yıldır Titanic Hotels bünyesinde Titanic Deluxe Golf Belek’in genel müdürlüğünü yapan ve geçtiğimiz günlerde görevinden ayrılan Levent Akkiraz, Rixos Hotels ile anlaştı.

Otelde çıkan yangın korkuttu
İstanbul-Fatih’te üç aydır boş olan bir otelin çatısında meydana gelen yangın paniğe neden oldu. Çatıda meydana gelen yangın itfaiye ekipleri tarafından kısar sürede söndürüldü.

“Bentley by Molton Hotels” Türkiye’nin en iyisi oldu
Molton şehir otelleri arasında yer alan Bentley by Molton Hotels, bu yıl 24. Kez düzenlenen Dünya Seyahat Ödülleri’nde (World Travel Awards) Türkiye’nin En İyi Tasarım Oteli seçildi.

20 milyon TL’lik otelini kadınlara emanet etti
Otel yatırımcısı işadamı Abdurrahim Tikbaş, Aydın’da inşaa ettirdiği 20 milyon liralık otel yatırımını 3 kadına emanet etti.

WOW Bodrum, “Oktoberfest” ile yaza veda etti
Almanya'nın Münih kentinde her yıl eylül ayının son günleri ve ekim ayının ilk günlerinde düzenlenen ve iki hafta boyunca devam eden "Oktoberfest" Bodrum'da da kutlandı.

Yeni otel yapan çok, otelini yenileyen yok
Otel yatırımlarında bu yılın 8 ayında artış yaşanırken, aylık bazda gerileme başladı.
