Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasının olumlu bir karar olduğunu ifade eden TÜROFED Başkanı Osman Ayık, “Kurban Bayram’ı tatilinin uzatılması gerçekten çok önemli bir karar. Bu durum iç turizm için çok olumlu. Bayram tatilinin 9 gün olması otellerdeki doluluk oranını arttıracaktır. Biz tesislerin dolmasını bekliyoruz. Tatilin 9 güne çıkmasıyla birlikte turizm sektörüne büyük bir katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.
Bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla Başbakanlıktan yapılan açıklamada, "Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanların 21 Eylül’den itibaren iki buçuk gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzalamıştır. Kurum yöneticilerince, gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, 21 Eylül Pazartesi gününden itibaren iki buçuk gün idari izinli sayılacaklardır. Yazı ilgili kurumlara gönderilmiştir" denildi. Öte yandan, daha önce 14 Eylül'de açılması öngörülen okulların da turizmcilerin çağrısıyla açılışı 28 eylül Pazartesi gününe ertelenmişti.
İlgili Haberler

Barut Acanthus & Cennet Otel 5 yıldızlı olacak
Barut Otel Grubunun ilk otelleri olan Barut Acanthus & Cennet otelleri yıkılarak yerine 5 yıldızlı otel yapılacak.

Hilton İstanbul Bomonti’ye Yeşil Yıldız
İstanbul’un en büyük oteli Hilton İstanbul Bomonti, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ‘Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi’ne layık görüldü.

Konaklama sektörü de destek istiyor
Otelciler korku filmi gibi geçen sezonda acentecilere ve tur operatörlerine verilen destekler gibi konaklama sektörüne de destek beklediklerini ifade ediyorlar.

Ramada Plaza Trabzon hizmete girdi
Ramada Plaza Trabzon Hotel &Convention, 40 milyon Euro’luk yatırımıyla Karadeniz bölgesinin en lüks oteli olarak misafirlerini ağırlamaya başladı.

The Ritz-Carlton yeni marka sesini açıklıyor
Thr Ritz - Carlton Company, L.L.C gelecek yıl içinde tüm müşterilerin erişim noktalarında uygulanacak yeni tasarlanmış marka logosunu ve marka sesini geçtiğimiz hafta sundu.

G-20 Zirvesi golf otellerini vurdu!
Antalya Belek'te 15 - 16 Kasım tarihlerinde yapılacak olan G-20 Zirvesi dolayısıyla golf sahalarının 4 gün olan kapatma kararı, 1 haftaya çıkarıldı.
