Bakırköy’ün İstanbul’un en eski yerleşim alanlarından bir tanesi olduğuna işaret eden CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Yapı stokları çok eski bunların mutlak ve mutlak yenilenmesi lazım. Bu yapı stoklarının yenilenmesi için çok makul bir artış talebine rağmen buna izin vermeyen Ankara’daki yetkililer 15 kat buraya izin veriyorsa yurttaşlarımızın vicdanlarına seslenmek istiyorum. Bu nasıl bir anlayıştır. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Sayın Binali Yıldırım’a sesleniyorum. İstanbul’a daha fazla ihanet edilmesine izin vermeyin" diye konuştu.
26 Aralık 2017 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bir plan değişikliğinin yapıldığını söyleyen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da “Burası Yaklaşık 70 yıldır geçmişte bir kooperatifler birliği olarak kurulmuş olan Yeşilyurt’ta özel mülkiyet alanında bir plan değişikliği yapılarak çocuk oyun parkları, yeşil alanlar ve deniz dolgu alanında bir imar açılması söz konusu. Burada yaklaşık 30 bin metrekarelik alanda bir imar değişikliği yapılarak ne yazık ki, Yeşilyurt halkının oyun parklarını, yeşil alanlarını ve denize ulaştığı alan olarak kullandığı yerlerde bir plan değişikliği yapılarak imara açıldı” dedi.
Kerimoğlu, “Bir karar alınması için mahkemeye başvuru yaptık. Biz hukukun kamu yararını gözeterek halkın buradaki taleplerini gözeterek, halkın buradaki taleplerini göz önünde bulundurarak ayrıca bölgenin bir deprem bölgesi olmasını da göz önünde bulundurarak bu Çevre Bakanlığı’nın yapmış olduğu planları iptal edeceğini ümit ediyoruz” diye konuştu.
Alanın ticaret, konut ve turizm alanı olarak imara açıldığını ifade eden Kerimoğlu, “Zannedersem burada otel yapma niyeti var. Bölgenin böyle bir ihtiyacı açıkçası yok. Burası Yeşilyurt halkının özel mülkiyetidir. Yaklaşık üç bin ailenin alanıdır burası. Onların asla böyle bir talebi yok” dedi.
İlgili Haberler

Otel yapılacaktı, ihale iptal edildi
Bolu’da bulunan Gölcük Tabiat Parkı’na yapılacak olan kır evi, dağ köşkü ve göl gazinosu ihalesi, yapıların işletme işinde kapsam değişikliği ve ihalenin şartlarının değişeceği için iptal edildi.

Seyfi İmamoğlu, Orange Country Resort'un satış pazarlama müdürü oldu
Turizm sektörünün deneyimli ismi Seyfi İmamoğlu, Orange Country Resort'un Satış Pazarlama Müdürü oldu.

Rixos Hotels, yeni yıla ödüllerle girdi
Dünyanın hızla büyüyen otel zincirlerinden biri olan Rixos Hotels, 2017 yılı boyunca dünya genelinde 1 milyonun üzerinde turistin oylamalarıyla yeni ödüllerin sahibi oldu.

Korumar, yeni otelini 2017’nin son gününde hizmete açtı
Kuşadası-Selçuk sınırındaki Pamucak mevkiinde yapımı tamamlanan 5 yıldızlı Korumar Ephesus Beach Spa Resort Hotel yılın son günü hizmete açıldı.

Taca, İstanbul'da 5 oteli hizmete açacak
Türkiye, müteahhitlik sektörünün gizli devlerinden Taca İnşaat, Antalya sahillerinin en çok 5 yıldızlı otel inşaatı yapan müteahhidi olarak biliniyor.

Tuvalet izni alıp otel yapmışlar
Türkiye'nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ'da, turizmin büyün yıla yayılması için yapılacak çalışmalar "Dört Mevsim Uludağ" çalıştayında masaya yatırılıyor.
