Kuşadası’nın dünyaca ünlü Kadınlar Denizi plajlarında denize sıfır İmbat Otel, 1964 yılında Özbaş ailesi tarafından yaptırılmıştı. Bir zamanlar konaklamak ve tatil yapmanın Türkiye’de ve Avrupa’da ayrıcalık olduğu İmbat Otel, tam 54 yıl boyunca Türk turizmine hizmet veriyordu ve birçok ünlü ismin tatil için tercih ettiği ilk tesisler arasındaydı. Aynı bölgedeki Grand Blue Sky Oteli’nin de sahibi olan Erol Özbaş, yapılan görüşmelerin ardından ailesinin ilk göz ağrısı İmbat Hotel’i Ankara’daki Double Tree By Hilton Oteli’nin sahibi olan gruba sattı. Edinilen bilgiye göre, Kadınlar Denizi’nde kendine özgü koyu da olan ünlü otelin el değiştirdi.
1964 yılında hizmete açıldı
54 yıl sonra el değiştiren Kuşadası İmbat Oteli, Ali Rıza Özbaş tarafından yaptırıldı ve Türkiye’de turizmin başladığı ilk merkez olan Kuşadası’nda kapılarını 1964 yılında hizmete açtı. Kuşadası’nın dünyaca ünlü Kadınlar Denizi’nde kendine özgü koyu bulunan denize sıfır 310 odalı İmbat Otel’i 2004 yılında yenilenmişti.
Grand Blue Sky’ı işletmeye devam edecekler
Ali Rıza Özbaş’ın hayatını kaybetmesinin ardından otel, oğul Erol Özbaş tarafından yürütülüyordu. Erol Özbaş, aynı bölgedeki ailenin diğer oteli Grand Blue Sky’ı işletmeye ve turizm sektöründeki faaliyetlerine devam edecek.
İlgili Haberler

Temiz oteller daha fazla kazanıyor
Eczacıbaşı Profesyonel, turizm sektörüne ışık tutacak bir araştırmaya imza attı.

Otellerdeki fazla gıda ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın seçtiği 9 girişimden biri olan teknoloji girişimi Fazla Gıda A.Ş, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) ile gıda atığını önlemek için iş birliği…

Bodrum’daki oteller 15 Eylül’e kadar dolu
Bodrum'daki turizmciler bayramda yüksek doluluk beklediklerini söyledi.

Limak Cyprus’ta, Paris Hilton rüzgarı esti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) turizm bölgesi Bafra'daki Limak Cyprus Deluxe Hotel’de sahneye çıkan Hilton Otelleri'nin varisi Paris Hilton, performansıyla hayranlarını büyüledi.

Ünlü dizi yapımcısı 70 milyon TL’ye satın aldığı koya otel yapacak
Ünlü dizi yapımcısı Timur Savcı, Fethiye’deki Turunç Pınarı Koyu’nu 70 milyon TL’ye satın aldı. Savcı’nın koya otel yapacağı iddia edildi.

5 yıldızlı otelde şok! Alman turist kurtarılamadı
Antalya'nın Manavgat ilçesinde ailesiyle kaldığı otelin 5'inci katından düşen 15 yaşındaki Alman turist David Hartlıeb hayatını kaybetti.
